Stiri interne

Dragnea vrea să lanseze o dezbatere despre legiferarea parteneriatului civil: E o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau că nu există

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că vrea să analizeze ”oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil”, pentru că ”nu putem să nu analizăm și situația unei minorități din România”, ”e o minoritate pe care nu ne putem face ca nu o vedem sau ca nu exista”.
Liviu Dragnea a spus la finalul Biroului Permanent Naţional la PSD că pe lângă demersurile pentru modificarea Constituției este nevoie și de o lege privind parteneriatul civil, iar ”motivul meu nu este teama de eventuale proteste”, ci pentru că ”e o minoritate pe care nu ne putem face ca nu o vedem sau ca nu exista”.
”În același timp vreau sa reiterez, nu putem să nu analizam si situatia unei minoritati din România, să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil, l-am rugat pe Victor Negresu să poarte discuții cu ONG-urile din domeniu pentru a merge către o forma legislativă să se reglementeze aceasta situație”, a subliniat Dragnea.
”Trebuie sa fie tratata asa cum trebuie, trebuie sa încercăm să găsim o modalitate ca măcar o parte din solicitari sa fie rezolvate”, a mai spus Dragnea, care a anunțat că va fi lansată o dezbatere.
Liviu Dragnea a declarat acestea în contextul în care vrea să organizeze cât mai curând un referendum de modificare a Constituției României în sensul redefinirii familiei ”pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.
Legea referendumului intră luni la votul final în Senat, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 11

Close