Informatii utile

Donald Trump se roaga la Zidul Plangerii.

Donald Trump se roaga la Zidul Plangerii. Reactii

Donald Trump a scris de mana o rugaciune, care urmeaza sa fie asezata la Zidul de Vest (Zidul Plangerii) din Ierusalim potrivit agentiei de presa, lonews.ro

Într-o mișcare care a primit observații mixte, atat de la susținători cat și de la critici, candidatul republican la Presedintia SUA, Donald Trump, a scris o rugăciune pe o foaie de hârtie, care urmează să fie trimisa pentru a fi plasata în Zidul de Vest, cel mai sacru loc de astazi al Iudaismului.

Fiica lui Trump, Ivanka Trump, s-a convertit la Iudaismul Ortodox, după căsătoria ei. Gestul republicanului a dat nastere unor interpretari diverse, pornind de la retorica anti-semita a propriilor săi susținători, împotriva căreia Trump nu a luat nicio masura. Actiunea a fost interpretata, de asemenea, ca rezultat al unei atitudini anti-islamice.

Donald Trump stie foarte bine, in acelasi timp, ca Hillary Clinton, adversarul sau, se bucura de popularitate in randul majoritatii evreilor americani.

O copie a scrisorii a fost oferita mass-mediei israeliene, pentru publicare, in timp ce originalul a fost inmanat consilierului lui Trump (foto), David Faiman, care il va trimite in Israel.

Zidul de Vest a fost cândva parte din Al Doilea Templu evreiesc, distrus de romani în anul 70 dupa Hristos, fiind văzut ca o legătură puternică între Dumnezeu și oameni. Obiceiul de a plasa rugăciuni în crapaturile zidului este unul vechi, practicat pe scară largă chiar și astăzi.

Citește și:  Alianța Familiilor din România: Islamizarea Europei în cifre

In rugaciunea sa, Donald Trump se roaga pentru binecuvantarea Am

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

Close