Stiri externe

Doi presupuși ”magicieni” sunt executați în public de ISIS

În ultima perioada în zonele pe care Statul Islamic le controlează au loc tot mai des condamnări la moarte prin decapitare.

Într-un clip postat recent pe rețelele de socializare de gruparea teroristă, doi bărbați acuzați că au legături cu magia și că o practică, au fost executați în fața unor oameni din Liban, printre care se aflau și copii. În film se vede cum cei doi acuzați care poartă uniforme portocali și au ochi acoperiți, sunt duși în centrul orașului Tripoli, din Libia, urmând să fiedecapitați, informeaza ro.blastingnews.com.

executari-lapidari-opera-grupari-teroriste_525285-520x245

În ultima vreme, se presupune că aproximativ 2.000 de extremiștii au început să se impună în forță, folosindu-se de legeaSharia. Bărbații au fost torturați, iar apoi biciuți în fața mulțimii adunate. Pentru a vedea mai bine evenimentele care se petrec, bărbații și copii au urcat pe mașini. Când a venit momentul execuției, oamenii au început să strige ”Allah este mare”.

Cazuri similare de execuție au avut loc și înArabia Saudită, unde doar anul acesta 150 de oameni au fost condamnați la moarte. De exemplu, o femeie  a fost executată în fața unei mulțimi, în orașul Mecca pentru că și-ar fi ucis copila de șase ani. În urma cercetărilor s-a stabilit că fata ar fi murit din cauza loviturilor primite și ar fi fost și agresată sexual. Femeia, Abdul Mutaleb Bassim, a fost găsită vinovată pentru săvârșirea omorului.

Citește și:  Bombardamentele israeliene în Siria au ucis șapte combatanţi sirieni şi iranieni

Cei din Regat, care comit jafuri, crime, violuri și se ocupă cu traficul de droguri sfârșesc fiind condamnați la moarte. Felul în care femeia a fost trată și după, executată, a șocat întreaga presă internațională. În videoclip, se aude cum femeia își susține nevinovăția, spunând că nu există decât un Dumnezeu și că este o greșeală, că ea nu a omorât pe nimeni.

Mai multe organizații au făcut reclamații pentru apărarea drepturilor omului, dar fără a avea vreun rezultat. Actele de barbarism din Arabia Saudită continua. Armata kurdă luptă împotriva grupării teroriste, reușind să salveze de mai multe ori femei din mâinile extremiștilor. Dat fiind că numeroase persoane vin să lupte alături de armata Kurdă iar numărul adepților Statului Islamic este foarte mare, ISIS a ajuns să controleze mai multe teritorii din Irak și Siria.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

Close