Stiri interne

Doi cetateni germani, sot si sotie, au fost declarati indezirabili in Romania: Erau radicalizati si voiau sa se alature Statului Islamic

Doi cetateni germani au fost declarati indezirabili in Romania pentru o perioada de zece ani,potrivit ziare.com

SRI a transmis intr-un comunicat de presa ca cei doi au intrat in atentia autoritatilor in 2016, pentru ca “derulau activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri la adresa securitatii nationale.

Acestia au parcurs un proces rapid de (auto) radicalizare si au aderat la ideologia organizatiei teroriste Daesh, manifestand o predispozitie spre violenta. M.B. si N.R. au derulat activitati de propaganda si indoctrinare religioasa, cu scopul atragerii unor coreligionari din Romania spre ideologia jihadista”.

SRI adauga ca, de cand sunt in Romania, cei doi au vrut sa mearga in Siria pentru a se alatura Statului Islamic.

Oficiali apropiati anchetei spun ca cei doi sunt sot si sotie si locuiau in Cluj Napoca. Barbatul, de origine siriana, era in Romania din 2014, iar sotia sa din 2016, amandoi fiind studenti la Facultatea de Medicina.

Barbatul era “super-radicalizat” inca din 2014 si avea o reticenta fata de stilul de viata occidental, era pro-jihadist. Cei doi traiau izolati fata de restul comunitatii.

 

Citește și:  Protest împotriva revendicărilor iredentiste ale UDMR. Duminică 7 iulie, ora 17, București

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 73

Close