Stiri externe

Descreștinarea Europei Occidentale

Pentru al doilea an consecutiv sarbatoresc Invierea Domnului Nostru Iisus Hristos intr-una din tarile din apusul Europei. Si la fel ca si in precedentul an, mare imi este uimirea si regretul, ca aici cea mai importanta sarbatoare a Crestinatatii, este cu totul abandonata, absenta din inimile si casele oamenilor, dezinteresul pentru sacru si spitirual lipsind cu desavarsire din societatea occidentala moderna, marxista si atee.

Mass media de toate felurile, institutiile publice, autoritatile administrative si politice, institutiile de invatamant….toti parca la unison nu amintesc nimica de Jertfa Mantuitorului. In reclame, in magazine, in asa zisele targuri de Paste nu intalnesti decat oua Kinder, puisori de gaina, iepurasi de plus sau oua vopsite in culorile curcubeului…culorile anumitor minoritati sunt omniprezente, la fel ca pe timpuri simbolurile cu secera si ciocanul.

La care se mai adauga si declaratia deplasata a Papei….sa-mi fie cu iertare….cum ca iadul nu exista pentru pacatosi. Si toate puse cap la cap sunt ingredientele unei societati lipsite total de spiritualitate, de credinta si dorinta de mantuire pesonala in vederea dobandirii si gasirii Paradisului Etern, de impacare si regasire pe sine, de intoarcere la Creator.

Din pacate catolicismul in acasta parte a Europei a pierdut teren in defavoarea celor care se considera liberi cugetatori sau mai grav….atei. Caci da, ateismul este noua politica care este astazi implementata si impusa azi in occident……subtil, machiavelic, marsav. Ceea ce nu au reusit prin comunism, reusesc acum prin noua plitica marxist-atee impusa de la Bruxelles sau Washington.

Citește și:  Începe CIPAREA populației în octombrie 2020!

Singurul bastion care le-a ramas in cale este ortodoxia…….da ortodoxia este azi dusmanul numarul unu in plan spiritual, in timp ce in plan politic se urmareste cu inversunare eliminarea tuturor politicilor nationale si statale. Se urmareste si cel putin aici in occident s-a reusit sa se implementeze o societate fara Dumnezeu, fara credinta, fara spiritualitate crestina, in care popoarele au devenit populatii, iar oamenii sclavii sistemului……este un sclavagism modern foarte bine gandit si pus in practica. Oamenii de aici nu au alt tel, alt scop, alt vis decat confortul si comoditatea unui trai bun, dar cu conditia sa nu iasa din tiparele impuse de stapanii de la butoane. Iar una dintre conditii….poate cea mai importanta este lepadarea de Dumnezeu, respectiv sa-si vanda sufletul pentru bunastarea acestei lumi trecatoare, adica pierderea eternitatii pentru o clipa de fericire…..si aceea iluzorie.

Si totusi omul nu poate ramane asa singur de capul lui….el fiind pana la urma creatia lui Dumnezeu…..de aceea si cautarea permanenta a cine si ce este el. Dar indepartandu-se de Creator, el, omul isi pierde harul, linistea, pacea si echilibrul sau interior…..de aceea in societatea asta asa zis moderna unul din doi oameni sufera de grave depresii, care nu sunt altceva decat boli ale sufletului, care nu pot gasi alinare decat in sanul Bisericii lui Hristos.

Citește și:  Migrantii care ajung in Grecia vor fi inchisi in cinci tabere noi de pe insule

Iar ca si incheiere o ultima remarca….iata de ce iubiti frati crestini lumina Sfintelor Sarbatori de Paste lipseste aici in occident cu desavarsire….deoarece intunericul neantului i-a luat locul.

Sa dea Bunul Dumnezeu sa trecem cu bine peste Saptamana Patimilor si sa ne bucuram impreuna sanatosi si uniti in credinta noastra crestina….crestin-ortodoxa de Invierea Mantuitorului Nostru Iisus Hristos.

Cristian Ardeleanu

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close