Istoria Crestinismului

Descoperire extraodinara! Dovada care atesta existenta unei asezari pe care Isus a vizitat-o si in care a savarsit un miracol

Cercetatorii israelieni au anuntat descoperirea unei table de marmura, veche de 1.500 de ani, gravata cu litere aramaice, in imediata apropiere a Marii Galileei.

Letters

Acest lucru dovedeste ca in aceasta zona a existat odata o asezarea evreiasca sau iudeo-crestina, relateaza The Blaze via afirmativ.com

Tabla de marmura a fost gasit la Kursi, locul in care Biblia ne spune ca Isus a facut un miracol, vindecand un om de legiune de demoni care il posedau.

Pe malul estic al Marii Galileii, Isus a vindecat omul posedat, permitand demonilor sa intre intr-o turma de porci care s-au aruncat de pe panta abrupta in mare si s-au inecat, asa cum relateaza Evanghelia lui Marcu.

Deoarece nivelul apei din Marea Galileii era scazut, cercetatorii au avut posibilitatea sa examineze zonele care in mod normal sunt inundate. Universitatea Haifa a emis o declaratie imediat dupa gasirea tablitei gravate, prin care sustine ca „nimeni nu se astepta la aceasta descoperire extraordinara”.

Doua dintre cuvintele identificate pana in prezent sunt „Amin” si „marmaria”, care ar putea, spun cercetatorii, sa faca referire la marmura sau la Maria, mama lui Isus.

Ca multi oameni din Galileea de acum 2000 de ani, se crede ca Isus a vorbit aramaica, o limba semitica asemanatoare cu ebraica.

Aceasta descoperire este dovada ca aici a fost o asezare pe care Isus a vizitat-o si a savarsit miracolul vindecarii indracitului„, a declarat Michal Artzi de la Universitatea Leon Recanati a Institutului pentru Studii Maritime.

Citește și:  O monedă oferă indicii despre o sărbătoare evreiască străveche - Hanuka

Cercetatorii cred ca tableta este prima de acest gen gasita in Israel si a fost comandata special din Grecia.
Tableta contine 8 randuri si de obicei nu se gasesc atat de multe cuvinte cu litere sculptate in piatra”, a spus Artzi. El a mentionat ca artefactul a fost gasit intr-o camera interioara a ceea ce parea a fi o sinagoga.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Close