PersecutiiStiri externe

Deputații europeni vizitează familia Asiei Bibi și presează Pakistanul pentru reforma legii blasfemiei

Trei membri ai Parlamentului European au vizitat oficialitățile guvernamentale pakistaneze și familia Asiei Bibi, mama creștină a celor cinci copii condamnata la moarte în încercarea de a schimba legislația controversată a blasfemiei.

Olandezul deputat Peter van Dalen a declarat pentru site-ul de știri creștin BosLifeNews că el și colegii din Polonia și Slovacia au discutat cu ministrul pakistanez pentru Dreptate și Justiție, Zahid Hamid, in vederea schimbarii legii blasfemiei.

“În primul rând dorim să vedem un scop în cazul abuzului masiv al legislației. O modalitate de a face acest lucru este de a urmări pe cei care fac acuzații false” a adăugat el.

Asia Bibi, în vârstă de 48 de ani este în închisoare din 2009  când aceasta a fost acuzată de blasfemie după o neintelegere cu unii colegi musulmani de serviciu. Ea a fost acuzată de blasfemie, iar o instanță inferioară a condamnat-o la moarte prin spanzurare în 2010. Avocatii Asiei au făcut apel insa procesul de judecata a fost amânată pe fondul protestelor .

Van Dalen a adăugat că UE și oamenii de afaceri continuă să plătească pentru eforturile de apărare ale Asia Bibi. El a spus că Arhiepiscopul Catolic din Lahore, Sebastian Shaw a declarat recent ca lucrurile încep să se schimbe aici datorita mediatizarii cazului in UE.

El a cerut guvernului pakistanez să “îmbunătățească educația, să se opună intoleranței și să consolideze economia”.

În timpul vizitei lor, cei trei emisari au vorbit cu avocatul  Asiei Bibi, parlamentari și activiști din conducerea Pakistanului. Ei au fost apoi condusi 400 km în vehicule blindate la casa familiei Asia Bibi din Lahore  pentru a se intalni cu soțul și copiii ei.

Van Dalen  reprezintă organizatia olandeză ChristenUnion-SGP. In aceasta calatorie a  mai fost insotit de parlamentarii catolici Tomasz Poreba din Polonia și Branislav Skripek din Slovacia, care conduc mișcarea politică creștină europeană.

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 36

Close