Stiri interne

Deputații au adoptat redefinirea familiei: Cum va fi revizuită Constituția

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole, luni, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

În forma actuală, Constituţia spune că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

Deputaţii PSD, ALDE şi PMP, dar şi unii dintre cei ai PNL au declarat că vor susţine acest proiect de lege.

El urmează să fie supus votului final în şedinţa de plen de marţi a Camerei Deputaţilor.

“Vreau să-i felicit pe toţi cei aproximativ 3 milioane şi jumătate de români care au semnat această iniţiativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei. Avem de-a face cu o formă de expresie a principiului suveranităţii poporului. Valorile familiei sunt fundamentale pentru societatea românească. Eu, ca unu care susţine familia creştină, mi se pare un moment de referinţă pentru România. În ultima perioadă, valorile fundamentale, valorile morale, valorile identitare ale societăţii în care trăim sunt tot mai atacate peste tot pe glob. Familia a devenit o ţintă. Acest demers presupune apărarea familiei şi a întregii legislaţii şi a tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti care se cuvin tuturor persoanelor care convieţuiesc în familii. Nu se restrânge niciun drept. Eu, personal, voi vota pentru forma propusă de Coaliţia pentru familie”, a spus în cadrul dezbaterilor pe proiectul de lege deputatul PNL, Daniel Gheorghe.

Citește și:  Vicepremierul Paul Stănescu: Referendumul pentru familie, în luna mai

Deputatul PSD, Florin Iordache, a menţionat că şi grupul din care face parte va susţine acest proiect.

“Grupul PSD va susţine această iniţiativă, pentru că, din punctul nostru de vedere, această clarificare în Constituţie este bine-venită. Grupul PSD, mâine, la votul final, va susţine în integralitate această iniţiativă. Ea trebuie adoptată cu două treimi din totalul numărului de deputaţi, asta înseamnă 219 voturi”, a spus Iordache.

Şi deputaţii PMP susţin acest proiect.

“PMP va susţine această iniţiativă. Eu, personal, cu toate că am trăit în Statele Unite de peste 10 ani şi oamenii văd democraţia altfel, cred că trebuie să ne păstrăm valorile creştin-ortodoxe. Cred că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie. Clar şi răspicat”, a precizat deputatul PMP, Ionuţ Simionică.

“ALDE susţine această propunere. Aş vrea să convingem opinia publică de faptul că această opţiune a noastră nu este îndreptată împotriva nimănui. Faptul că eu cred că într-o familie un copil trebuie să îi spună unuia dintre părinţi ‘mamă’ şi celuilalt ‘tată’ face parte din educaţia mea. Faptul că eu cred că şansa de revigorare a poporului român stă în familia care procreează şi care îşi educă odraslele pe spiritul valorilor tradiţionale şi al năzuinţelor face parte din destinul meu de român şi cred eu că face parte din trăinicia noastră ca naţiune”, a declarat, la rândul său, deputatul ALDE, Varujan Vosganian.

Citește și:  COVID-19 Romania: Ce masuri s-au luat pentru batrâni

www.stiripesurse.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 91

Close