Stiri externe

DECLARAŢII de război din partea lui Donald Trump. Preşedintele SUA avertizează Rusia că Statele Unite vor ATACA Siria

În urma atacului chimic din orașul sirian Douma, Statele Unite au avertizat Rusia că vor ataca Siria.

„Rusia a promis că va doborî toate rachetele lansate spre Siria. Rusia, pregăteşte-te, pentru că rachetele vor veni, frumoase, noi şi inteligente! Nu ar trebui să fiţi parteneri cu un Animal care îşi omoară poporul cu gaz şi se bucură de asta!”, a transmis miercuri Donald Trump prin Twitter.

„Regimul sirian face lucruri pe care nimeni nu le considera posibile, în pofida investigaţiei corupte şi nesfârşite efectuate de Rusia, care consumă mult timp şi atenţie (…)”, a afirmat Donald Trump.

„Relaţiile noastre cu Rusia sunt în acest moment în situaţia cea mai rea de până acum, inclusiv comparativ cu Războiul Rece. Nu există motive pentru această situaţie. Rusia are nevoie să o ajutăm economic, un lucru pe care l-am face uşor, şi avem nevoie să coopereze toate naţiunile. Să oprim cursa înarmării?”

În atacul împotriva guvernului sirian, administrația Trump a spus că are mai multe opțiuni. De această dată, Statele Unite s-ar putea să primească sprijin din partea Franței, a Marii Britanii și a Arabiei Saudite. Un oficial american a afirmat că una dintre opțiuni este lovirea comandamentului și a controlului regimului Assad pentru militarii țării. Cealaltă opțiune este să găsească și să distrugă locațiile în care sunt stocate armele chimice.

Citește și:  Migrantii care ajung in Grecia vor fi inchisi in cinci tabere noi de pe insule

Rusia, împreună cu Iran, este principalul aliat al regimului lui Assad.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat Casa Albă să nu lanseze niciun atac împotriva Siriei. Oficiali militari de la Moscova au ameninţat că armata rusă va doborî rachetele lansate de SUA şi va ataca sistemele de lansare.

Atacul chimic de la care au pornit acese amenințări este atribuit Administraţiei Bashar al-Assad și avut loc în orașul sirian Douma. În urmă lui și-au pierdut viața cel puțin 60 de civili, iar aproximativ 1000 de persoane au fost rănite.

Nicky Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, a spus că Rusia ”are mâinile pătate cu sângele copiilor sirieni.”

Surse: MEDIAFAXCBN News

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 49

Close