Social

DECLARAȚIE SCANDALOASĂ. Ministrul Muncii nu a înțeles nimic din cazul Bodnariu

Cazul familiei Bodnariu a făcut înconjurul lumii, datorită mediatizării intense, și a produs indignare și revoltă față de Barnevernet din cauza modului brutal în care i-a luat pe cei cinci copii de lângă părinți. Cu toate acestea, un ministru tehnocrat nu vede nimic nelalocul lui în modul cum au acționat angajații norvegieni de la Protecția Copilului.

marius-si-ruth-bodnariu

Ana Costea, ministrul Muncii este de părere felul în care autoritățile norvegiene de protecție a copilului au acționat în cazul Bodnariu, nu ține de duritate, ci au fost ”simple măsuri de disciplină”, care nu ar ”strica să se aplice și în România”.

Nu știu dacă despre duritate este vorba. Eu aș numi mai degrabă disciplină, să știți, nu neapărat duritate. O rigoare și o disciplină. (…) Cred că sunt necesare și în Direcțiile de Protecție a Copilului din România (…)Eu zic că, în general, în întreaga activitate, pentru că democrația, cel puțin în concepția mea, nu înseamnă haos, că oricine face ce vrea, ci înseamnă disciplină, rigoare și respectarea instituțiilor statului. Eu asta mi-aș dori”, a declarat ministrul Muncii la Digi24.

„Credeți-mă, dacă nu ar fi fost opinia publică, erau pierduți pentru totdeauna. Asa, mai există speranță…Norvegienii sunt presați din toate părțile. Șansa constă în SOLIDARITATEA noastră. De aceea mi-am dat demisia. Există o sansă pentru copiii Bodnariu. Oficial, Justiția e independentă in Norvegia. Ca pretutindeni, de altfel… Dacă eu vin cu niste exemple care demonstrează contrariul însă, mulți vor crede că sunt nebun… Dar, acesta e adevărul.“, ne-a declarat recent George Alexander, românul care s-a făcut remarcat în plin scandal legat de cazul Bodnariu prin criticile dure pe care le-a adus sistemului de Protecție al Copilului din Norvegia.

Citește și:  Revoltător! Românului căruia i-au fost luați copiii de un cuplu de homosexuali i-a fost interzis să dea publicității situația în care se află

George Alexander a vorbit și despre mecanismul prin care personalul didactic din Norvegia urmăreşte copilul, îl interoghează cu privire la condiţiile din mediul familial şi, nu în ultimul rând, sesizează autorităţile abilitate pentru a fi deschisă procedura de investigare a modului în care părinţii au grijă de copiii lor. „Cadrele didactice nu primesc nicio recompensă pentru semnalările lor. Sunt obligate să facă asta, la angajare semnează o declarație prin care se obligă să furnizeze informații Protecției Copilului”, explică George Alexander, subliniind însă faptul că în ultimii s-a ajuns la extreme.

„Ceea ce este ciudat este faptul că, în ultimii ani, s-a ajuns la extreme: eşti obligat să trimiţi informaţiile chiar şi dacă nu eşti sigur că sunt adevărate, ci numai nişte bănuieli/suspiciuni. Aceasta este una dintre cauzele pentru care eu sunt foarte critic împotriva acestui sistem”, punctează George Alexander. Acesta a demisionat din funcția de director la o grădiniță din Norvegia, pentru că nu mai putea tolera abuzurile pe care le face Barnevernet.

Sursa: www.jurnalistii.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8

Close