Stiri externe

Declaraţie incendiară! Un deputat RUS acuză EVREII că au “gătit creştini în ceaune”

Declaraţia deputatului rus realmente a şocat provocând furia comunităţii evreieşti din Rusia acuzându-i pe strămoşii acesteia că au “gătit creştini în ceaune”, potrivit AFP.

Despre ce este vorba

Deputatul Vitali Milonov, care a redactat legea ce sancţionează “propagandă homosexuală”, a atacat violent duminică doi aleşi în consiliul municipal din Sankt Petersburg (nord-vest), Boris Visnevski şi Maksim Reznik, amândoi de origine evreiască, în timpul unei manifestaţii pentru revenirea unei celebre catedrale din acest oraş la Biserica ortodoxă, potrivit sursei menţionate.

“Creştinii au supravieţuit în ciuda faptului că strămoşii lui Boris Visnevski şi ai lui Maksim Reznik ne-au gătit în ceaune şi ne-au aruncat să fim sfâşiaţi de fiare sălbatice”, a spus Milonov.

Aceste declaraţii au fost calificate drept “insultătoare” de către Congresul rus al evreilor, care reuneşte oameni de afaceri, militanţi şi demnitari religioşi evrei din Rusia.

În 2016, circa 7.000 de evrei au imigrat în Israel, arată un recent raport al filialei ruseşti a Agenţiei evreilor, care spune că Rusia a devenit prima ţară de imigraţie pentru statul evreu, titrează publika.

Rusia are, în prezent, circa un milion de evrei, potrivit Federaţiei comunităţilor evreieşti din Rusia (FEOR). Circa un milion de evrei au plecat din URSS în Israel în epoca sovietică, potrivit marelui rabin al Rusiei, Berl Lazăr.

Citește și:  Rio de Janeiro: „Marș pentru Iisus”, cu 250.000 de participanți

www.evz.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 87 =

Close