Stiri externe

Declaratia socanta a unei evreice lesbiana: “Vreau ca si copilul meu sa fie gay”

Intr-un articol publicat in The Washington Post, scriitoarea americana si colaboratoare a postului CNN a explicat de ce, asa cum fac majoritatea parintilor, isi doreste ca fiica ei sa ii calce pe urme.

“Daca am mers la facultate, vrem ca si copiii nostri sa mearga la facultate. Daca ne place sportul, vrem ca si lor sa le placa. Daca suntem democrati, vrem ca urmasii nostri sa fie democrati. Eu sunt gay. Si vreau ca si copilul meu sa fie gay”, a scris Sally Kohn.

Articolul a fost postat de mii de ori pe retelele de socializare si are peste 3.000 de comentarii.

Sally recunoaste ca multi dintre prietenii ei nu ii impartasesc viziunea.

“Multi dintre prietenii mei heterosexuali, chiar si cei mai liberali dintre ei, vad aceasta logica drept deformata. E una ca ei sa spuna ca ar prefera ca ai lor copii sa fie heterosexuali si e ceva ce ar recunoaste doar constransi. Dar sa imi doresc ca fiica mea sa fie lesbiana? As putea foarte bine sa spun ca vreau sa aiba intoleranta la lactoza.”

“Nu vrei sa fie fericita?”, a intrebat-o un prieten. “Probabil a vrut sa spuna ca este mai usor sa fii heterosexual intr-o cultura homofoba. Insa aceasta atitudine se conformeaza acestei culturi si chiar o intareste.”

Problema, in opinia scriitoarei, este ca ideea de homosexualitate reprezinta doar o alegere si ca heterosexualitatea este intr-un fel obligatorie.

Citește și:  „Umaniștii” belgieni premiază un medic care a omorât persoane depresive

Desi Sally a avut o viata usoara, in ciuda faptului ca este lesbiana, isi da seama ca nu toti cei cu aceasta orientare sexuala se descurca la fel de bine.”Aici v-ati astepta sa spun ceva despre faptul ca fiica mea se va intalni cu provocari pe care nu le-ar intampina daca ar fi heterosexuala. Probabil. Si poate ca daca n-as fi o lesbiana alba din clasa de mijloc, ce locuieste intr-un oras liberal, nu as avea astel de preocupari. Insa orice ar fi, as vrea ca fiica mea sa fie ea insasi.”

Sally scrie ca va incerca alaturi de partenera ei sa isi educe fiica in ceea ce priveste relatiile intre persoane de acelasi sex.

“Cand fiica mea se joaca de-a mama si de-a tata cu ursuletii de plus, ii amintim ca ei ar putea foarte bine sa fie doi tati. Uneori isi schimba povestea. Alteori nu o face. E alegerea ei. Tot ce vreau, pana la urma, este ca ea sa aiba de ales si ca acea alegere pe care o face sa fie acceptata si celebrata.”
Desi i se pare cam devreme ca fiica ei sa dea vreun semn in acest sens, Sally sustine ca va fi acolo pentru copilul ei, oferindu-i sprijinul necesar.

“Timpul le va rezolva pe toate, insa pana acum, nu pare ca fiica mea in varsta de 6 ani sa fie gay. Ba mai mult, e innebunita dupa baieti. Mi se pare precoce, dar incerc sa ii fiu alaturi. Recent, s-a indragostit de un baiat mai mare in autocar. Voia sa ii dea felicitari si cadouri. Celalalt copil se rusineaza. E dureros. Ce sa fac?”

Raspunsul la aceasta intrebare, venit de la unul dintre prietenii scriitoarei, a pus-o pe ganduri: “Pun pariu ca nu te-ar deranja la fel de mult daca s-ar indragosti de o fata.”

Citește și:  Președintele Poloniei: Nu adopțiilor în cuplurile homosexuale

“Are dreptate. Sunt o mama pro-gay usor autoritara. Dar am de gand sa imi sprijin fiica, indiferent de alegerile pe care le face.”

www.feminis.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 82

Close