Stiri externe

Decizie istorică a Papei Francisc. Vrea femei diacon în Biserica romano-catolică

Papa Francisc a afirmat, joi, că va crea o comisie care să analizeze posibilitatea ca și femeile să poată deveni diaconi în Biserica Catolică, având astfel dreptul – deținut exclusiv de bărbați în prezent – de a sluji la anumite evenimente, cum ar fi botezul și căsătoria, anunță EFE și AFP.

 

“Cred că da, ar fi bine pentru Biserică să clarifice această problemă. Sunt de acord. Voi acționa pentru a se face ceva în acest sens”, a afirmat Jorge Bergoglio, în cursul unei audiențe acordate unui grup de 900 de călugărițe din Uniunea Internațională a Starețelor.

Răspunzând unei întrebări adresate de una dintre participantele la întâlnire, el a spus că, în urmă cu ceva timp, a discutat cu un ”profesor înțelept” în legătură cu femeile diacon ”’din primele secole ale Bisericii, dar nu se știe ce rol jucau cu adevărat”. Totodată, el a acceptat propunerea făcută de călugăriță în legătură cu înființarea unei comisii care să studieze dacă este bine ca și femeile să poată fi diaconi. ”Mi se pare util ca o comisie să clarifice aceste lucruri”, a menționat Papa.

În Biserica Catolică, diaconii pot rosti părți din slujba religioasă, oficia la botezuri, nunți și înmormântări. În schimb, numai preoții pot da împărtășania și asculta spovedania credincioșilor.

NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close