PersecutiiStiri externe

De ce nu există copii creștini în Coreea de Nord?

Lee Joo-Chan (acum are 50 de ani) este unul din miile de adulți nord-coreeni care au crescut într-o familie creștină fără să știe acest lucru. În această țară, părinții nu pot risca să le spună copiilor despre credința lor – poate cea mai tristă consecință a „constrângerii” pe care guvernul nord-corean o exercită asupra propriului popor.

Unii părinți așteaptă până când copiii lor sunt suficient de maturi pentru a le spune despre „secretul familiei”. Alții, precum părinții lui Lee, nu le spun niciodată.

Trăind 30 de ani cu „secretul credinței”

„Știam că părinții mei sunt diferiți. Toață lumea îi numea „părinți comuniști” pentru că aveau grijă de bolnavi, de săraci și de cei aflați în nevoie. Noaptea, ei citeau dintr-o carte secretă, de care eu nu aveam voie să mă apropii. Îi auzeam citind în șoaptă și știam că acea carte este sursa ințelepciunii lor. Știam, de asemenea, că dacă vorbeam cu cineva despre această carte, îmi voi pierde părinții.”

Mama lui Lee Joo-Chan l-a cunoscut pe Isus înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, când Coreea era unită. După ce dictatorul Kim Il-Sung a venit la putere după război, a început persecuția creștinilor în Coreea de Nord iar bisericile creștine au fost distruse. Lee a fugit din țara sa nativă în anii ’90. După câțiva ani, mama lui și un frate de-al său au procedat la fel. El a povestit despre întâlnirea cu ea:

Citește și:  Peste 80% dintre ruşi cer pedepse mai aspre pentru blasfemători

„A fost un moment foarte emoționant când m-am întâlnit cu mama mea în China. Pentru prima dată în viață, ea a putut să îmi povestească secretul pe care l-a ținut ascuns de mine timp de peste 30 de ani. M-a luat de mână și m-a dus într-o biserică goală. Acolo, ea mi-a povestit cum a devenit creștină în anul 1935, pe când avea doar 9 ani. Părinții ei erau, de asemenea, creștini. Mi-a povestit cum Isus a venit pe acest pământ și a murit pentru noi. Mi-a spus tot ce aveam nevoie să știu despre credința ei: mi-a zis că ea mi-a dat naștere din punct de vedere fizic, însă mai presus de acest lucru, sunt copilul lui Dumnezeu.”

„El te va proteja și îți va da un loc unde să trăiești. Crede în El. Fii credincios. Viața ta eternă începe de aici.”

Mama lui Lee a început să se roage cu voce tare. S-a rugat timp de trei ore, până când tot trupul i s-a udat de transpirație. „Ea s-a rugat pentru mine, pentru Coreea de Nord și pentru oamenii din țara noastră,” a spus Lee. „S-a rugat lui Dumnezeu să-i salveze poporul.”

Mai târziu, mama lui Lee și fratele acestuia s-au întros în Coreea de Nord. Nu știau că cineva i-a trădat, iar când au trecut râul, au apărut patru soldați care stăteau ascunși. Unul dintre ei a lovit-o pe mama lui Lee cu pușca și a ucis-o. Fratele lui a fost înjunghiat până la moarte cu o baionetă. Lee a văzut crimele fiindcă se afla de cealaltă parte a râului. El a aflat ulterior că tatăl său și alți frați de-ai săi au fost arestați și uciși.

Citește și:  Adventiştii promovează sportul în rândul copiilor

Lee a reușit să ajungă în Coreea de Sud, îndeplinind în cele din urmă cea mai mare dorință a mamei sale: a început să Îl urmeze pe Isus și a devenit pastor.

3 motive pentru care părinții nu-și împărtășesc credința copiilor lor

Conform discuțiilor avute cu credincioșii din Coreea de Nord, există trei motive majore pentru care părinții nu împărtășesc credința lor cu copiii mici:

Citeste mai departe aici

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4

Close