Stiri externe

Danezii nu vor imigranți musulmani în orașe, doar la țară și pe câmpuri

Danemarca ia în considerare ideea de a muta imigranţii în centre de primire construite în afara oraşelor, strategie prin care Partidul Popular Danez (DF), care se opune preluării imigranţilor în ţară, va încuraja repatrierea, şi nu integrarea lor, informează agenţia de presă Reuters.

016242107_30300-480x270

Parlamentul danez, în care s-a format o majoritate condusă de formaţiunea politică antiimigraţie DF, a adoptat joi o rezoluţie prin care Guvernul va trebui să vină cu o propunere până în martie privitoare la planurile de construire a unor “mini-oraşe” pentru refugiaţi în afara oraşelor propriu-zise, renunţând practic la politica de integrare a acestora. Unele dintre aceste tabere au fost deja instalate pentru bărbaţii imigranţi singuri pentru a oferi prioritate familiilor de a fi găzduite în oraşe.

Danemarca a fost dur criticată în ultimele luni pentru legile adoptate în vederea restricţionării drepturilor imigranţilor, printre care confiscarea bunurilor acestora în schimbul serviciilor oferite de autorităţile daneze şi amânarea reunificării familiilor până la trei ani. Tema imigraţiei a creat o dezbatere aprinsă în Danemarca, unde au fost înregistraţi peste 20.000 de imigranţi anul trecut.

Potrivit unui sondaj citat de cotidianul Berlingske, 70% din votanţi consideră că imigraţia este cea mai mare problemă de pe agenda politică, în timp ce, conform unui alt sondaj, 37% nu sunt de acord ca Guvernul să acorde mai multe permise de şedere refugiaţilor, în condiţiile în care în septembrie doar 20% se opuneau acestei politici.

Ministrul de Externe danez, Kristian Jensen, a efectuat joi o vizită în Geneva pentru a explica politica adoptată de guvern Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, cu ocazia evaluării periodice a situaţiei privind respectarea drepturilor omului din ţară.

Parlamentul danez a organizat joi a doua dezbatere a proiectului de lege ce prevede confiscarea bijuteriilor şi sumelor în numerar găsite asupra imigranţilor extracomunitari care ajung pe teritoriul danez, oficiali danezi argumentând că este normal ca refugiaţii să contribuie la buget dacă au posibilitatea. Votul final va fi organizat în data de 26 ianuarie.

Săptămâna trecută, Guvernul de dreapta de la Copenhaga a anunţat un acord cu DF în favoarea proiectului de lege controversat privind confiscarea bunurilor personale de valoare găsite asupra imigranţilor.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Close