Stiri externe

”Dacă-L iubiți, veți muri ca Iisus”, le-au spus bestiile ISIS creștinilor crucificați

Luptătorii ISIS au crucificat creștini, victimelor torturate ore în șir, spunându-li-se: ”Dacă-L iubiți pe Iisus, veți muri ca Iisus”

Cotidianul Daily Express a publicat un articol despre încercările prin care au trecut creștinii în perioada când erau sub ocupația Statului Islamic. Creștinicare și-au părăsit casele, atunci când ISIS a preluat controlul unor largi zone din Irak, au scos la iveală torturile înfiorătoarea pe care cei care au rămas acolo au fost forțați să le îndure.

Jihadiștii le-au lăsat creștinilor care au rămas acolo doar patru opțiuni: să fugă, să se convertească la Islam, să plătească o taxă religioasă sau să moară. Acum, un creștin pe care îl cheamă Esam, a dezvăluit modul în care a fost răstignit cumnatul său, îndurând această tortură timp de cinci ore.

Luând cuvântul la un eveniment de caritate promovat de organizația pentru drepturile omului, ADF International, el a spus: “Fratele soției mele a fost crucificat de către militanții Statului Islamic. El a fost crucificat și torturat în fața soției și copiilor săi, care au fost forțați să privească toată scena. Li s-a spus că dacă el L-a iubit pe Iisus atât de mult, el va muri precum Iisus”.

Apoi militanții ISIS i-au tăiat stomacul și l-au împușcat, lăsându-l să moară pe o cruce. Soția și copiii victimei sunt acum în siguranță în Suedia, dar acum familia trebuie să suporte o nouă lovitură, mama fiind diagnosticată cu cancer. Esam a spus că în Suedia o organizație suedeză ajută această familie, și încearcă să o salveze pe femeie de cumplita boală.

O altă creștină, folosind pseudonimul de Marijam, a povestit pentru ADF International, modul în care fratele său fost crucificat după ce ISIS a luat cu asalt casa familiei acestuia situată pe câmpiile din Ninive. Jihadiștii i-au bătut fratele în fața familiei sale și l-au amenințat că îl omoară când a încercat să riposteze. Luptătorii ISIS i-au spus: “Te vom crucifica, precum pe câinele pe care-l slăvești, Iisus Hristos”. Marijam a povestit apoi cum bestiile jihadiste i-au înjunghiat fratele și l-au torturat în fața soției și a copiilor. La final, l-au bătut în cuie pe o scândură de lemn și i-au spânzurat corpul pe o cruce, împușcându-l în gură înainte de a pleca, în fața familiei sale îngrozite.

ONU a condamnat #Statul Islamic pentru comiterea de genocid împotriva yazidiților din Irak în luna iunie, dar este încă în pronunțare cu privire la acțiunile grupului terorist împotriva creștinilor. Esam, tatăl a trei copii din orașul asirian Qaraqosh situat în nordul Irakului, a declarat că ISIS răpește fetele creștine și le transformă în sclave sexuale. Mai multe dintre rudele soției sale nu au putut să scape, iar familia trăiește cu temerea că bărbații au fost uciși iar femeile au devenit sclavele sexuale ale jihadiștilor. El a spus: “Am auzit de 12 fete creștinecare sunt sclavele jihadiștilor, dar pot fi mai multe. Episcopul nostru a sfătuit familiile să nu spună dacă și-au pierdut fetele deoarece este o rușine pentru acestea”. Populația creștină din Irak a fost decimată, de la două milioane în anul 2003, la doar 180.000 de persoane în ziua de astăzi.

Un comando anglo-american a eliberat un grup de femei în timpul unei misiuni comune în nordul Siriei. Echipa de elită a fost însărcinată cu eliberarea femeilor capturate de ISIS pentru a servi ca sclave sexuale și mirese pentru luptătorii extremiști. Misiunea a venit în contextul în care forțele irakiene continuă să lupte împotriva ISIS în efortul de a recăpăta orașul Mosul.

ro.blastingnews.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =

Close