Stiri externe

Curtea Supremă blochează difuzarea mai multor video-uri care scot la iveală vânzările de părţi din copii avortaţi de catre Planned Parenthood

Curtea Supremă blochează difuzarea mai multor video-uri care scot la iveală vânzările de părţi din copii avortaţi ai Natalităţii Controlate

Curtea Supremă a Statelor Unite a blocat eliberarea mai multor video-uri care scot la lumină vânzarea de către Natalitate Controlată a părţi din trupurile copiilor avortaţi.

De când Centrul pentru Progres Medical a dat publicităţii o serie de înregistrări care arată cum cea mai mare afacere de avorturi a naţiunii şi industria avorturilor vând părţile corpurilor copiilor avortaţi, susţinătorii avorturilor au intentat proces pentru a stopa eliberarea suplimentară de filmări care demască şi mai mult fenomenul. Curţile au luat în considerare multiple acţiuni în instanţă în cadrul cărora activiştii avorturilor au încercat să se pună de-a curmezişul drepturilor de liberă exprimare ale Primului Amendament pentru Centrul pentru Progres Medical şi membrii comitetului său director.

Curtea a avut în vedere o speţă care îl implica pe unul dintre membrii comitetului director al organizaţiei şi a refuzat să ia în considerare o decizie a unei instanţe inferioare care era anti-discurs prin natură.

Troy NEWMAN, preşedinte al grupului pro-viaţă Operaţiunea Salvarea, şi fost membru al comitetului director CPM, a fost acţionat în instanţă de către Federaţia Naţională de Avort pentru că a difuzat public înregistrări secrete ale întâlnirilor lor în cadrul cărora filmarea clandestină demasca industria de profil vânzând părţi din copii avortaţi. FNA nu doreşte eliberarea de filmări adiţionale care să facă publice afacerile lor abjecte.

O curte inferioară a luat partea FNA iar instanţa superioară a refuzat analiza fără comentarii.

Anterior, un panel de trei membri al Curţii de Apel activist liberale Ninth Circuit a deliberat că filmările suplimentare obţinute prin investigaţia secretă a CPM – chiar şi acelea care conţin dovezi ale activităţii infracţionale desfăşurate de către oficialii Natalitatea Controlată şi FNA – nu pot fi diseminate personalului poliţienesc. Ninth Circuit a refuzat solicitarea de revizuire.

Prin intermediul avocatului său, Jay SEKULOW, împreună cu echipa sa juridică de la Centrul American pentru Lege şi Justiţie, NEWMAN a argumentat că ordinul “căluş” interzicea eliberarea de video-uri incriminatoare către agenţiile de aplicare a legii de-a lungul ţării care căutau dovezi în propriile lor investigaţii. Cel puţin douăzeci de procurori generali s-au alăturat recursului.

“În vreme ce atacarea ordinului de a închide gura ar fi fost de preferat în faţa întregii Curţi Supreme, continuăm să luptăm împotriva celor două procese opresive intentate de către FNA şi Natalitatea Controlată, care urmăresc să ne reducă la tăcere şi să ascundă adevărul despre implicarea lor în înfiorătoarea vânzare ilegală de ţesuturi şi organe de copii avortaţi pentru profit” a declarat NEWMAN. “Ne rugăm ca într-o bună zi întregul adevăr să iasă la iveală, iar cei care au comis infracţiuni să fie traşi la răspundere în instanţă.”

Judecătorul William ORRICK şi-a bazat decizia de a sigila video-urile, fapt care a pus căluşul în gură membrilor CPM – inclusiv lui NEWMAN – pe convingerea sa eronată că filmările incognito nu conţineau nici o dovadă de ilegalitate din partea FNA sau Natalitate Controlată.

Cu toate acestea, calculul greşit al lui ORRICK a fost demontat de către două investigaţii ale Congresului care au găsit cauze pertinente de a crede că fuseseră comise infracţiuni de către Natalitatea Controlată şi de către alţii, iar acuzaţii de infracţiuni au fost depuse la Departamentul de Justiţie.

Citește și:  “Să nu ucizi” de Gabi Giuluşan

Decizia este conexată unui proces federal, Federaţia Naţională de Avort v. CMP, et al, ce a fost demarat în 2015 după ce CPM a eliberat multiple video-uri care prezentau directori ai Natalităţii Controlate ce se ciorovăiau pentru bani cu scopul de a vinde ilegal părţi şi ţesuturi din corpurile copiilor avortaţi. FNA a urmărit să blocheze difuzarea ulterioară de materiale video posibil incriminatoare.

Apelul care solicita recenzia Curţii Supreme susţinea că instanţa inferioară a aprobat în mod eronat o “restrângere prealabilă” a discursului legat de Primul Amendament al CPM, care captase mult interes din partea publicului. Video-urile făcute pe ascuns au fost de asemenea subiectul investigaţiilor Senatului care ulterior a trimis organizaţiile Natalităţii Controlate către Departamentul de Justiţie al SUA şi către procurorii generali pentru investigaţii criminale aprofundate şi trimitere în judecată.

“Constrângerea prealabilă ‘constituie cea mai serioasă şi puţin tolerabilă violare a Primului Amendament’” a susţinut moţiunea.

Hotărârea Ninth Circuit a fost atât de radicală, încât avocaţii apărării liderilor pro-viaţă au declarat că:

“Cu excepţia secretelor comerciale şi a informaţiilor clasificate, niciuna dintre curţile federale – cu excepţia acesteia de acum – nu a aprobat un ordin care să înăbuşe informaţii de larg interes public bazându-se pur şi simplu pe înţelegerea dintre părţile interesate de a proceda în acest fel. Alte curţi federale au refuzat să pună greutatea puterii lor de contumacie mai prejos de aplicarea înţelegerilor private care urmăresc să anuleze dreptul publicului de a fi informat.”

“Într-un caz de importanţă critică pentru drepturile la liberă exprimare, Ninth Circuit a îngrădit în mod greşit cetăţeni jurnalişti pro-viaţă de la a raporta infracţiuni şi de a înainta probe instanţelor juridice. În schimb, Curtea a ales să protejeze abilitatea FNA şi Natalitate Controlată de a camufla posibile activităţi criminale”, a declarat Cheryl SULLENGER, vice-preşedinte senior al Operaţiunii Salvarea. “Nescrupulosul Ninth Circuit şi-a arătat din nou predilecţia pentru activism juridic liberal, pro-avort, şi abia aşteptăm de la Curtea Supremă a SUA să răstoarne din nou una dintre cele mai groteşti decizii neconstituţionale.”

Video-urile care au prins oficiali ai Natalităţii Controlate vânzând părţile corpurilor copiilor avortaţi au şocat naţiunea. Iată o listă a tuturor celor 14:

 • În primul video: Deborah NUCATOLA de la Natalitate Controlată a comentat legat de zdrobirea copiilor: “Am fost foarte buni la scoaterea inimii, plămânului, ficatului, pentru că ştim asta, deci nu voi zdrobi acea parte, practic voi zdrobi mai jos, voi zdrobi deasupra, şi voi vedea cum le scot intacte.”
 • În al doilea video: Mary GATTER de la Natalitate Controlată a glumit spunând “Eu vreau un Lamborghini” în timp ce negocia cele mai bune preţuri pentru părţi din copii.
 • În al treilea video: Holly O’DONNELL, fostă angajată a StemExpress care a lucrat într-o clinică a Natalităţii Controlate, a detaliat la prima mână atrocităţile de nedescris şi cum a leşinat de groază manipulând picioare de copil.
 • În al patrulea video: Savita GINDE de la Natalitate Controlată a afirmat “Nu vrem să stabilim doar o taxă fixă (per copil) de, să zicem 200$. Un tarif per organ funcţionează ceva mai bine, întrucât putem afla cât de mult putem obţine.” A şi râs privind o farfurie cu rinichi fetali care erau “buni de expediat”.
 • În al cincilea video: Melissa FARRELL de la Natalitate Controlată – Coasta de Golf din Houston s-a fălit cu îndemânarea Natalităţii Controlate de a face rost de “cadavre fetale intacte” şi cum departamentul ei de “cercetare” “contribuie atât de mult la bilanţul organizaţiei aici, ştiţi că suntem unul dintre cei mai mari afiliaţi, Departamentul nostru de Cercetare este cel mai mare din Statele Unite.“
 • În al şaselea video: Holly O’DONNELL descrie cum tehnicieni prelevau părţi fetale fără acordul părinţilor: “Erau momente când pur şi simplu luau ce aveau chef. Iar respectivele mame nu ştiu. Şi nu există posibilitate să afle.”
 • În al şaptelea şi probabil cel mai odios video: Holly O’DONNELL povesteşte recoltarea sau “achiziţia” de organe de la un fetus avansat aproape intact avortat la clinica Alameda a Natalităţii Controlate din Mar Monte – San Jose, California. “Vrei să vezi ceva mişto?” a întrebat-o supervizorul ei. “Şi bătu peste inimă, care începu să bată. Iar eu stăteam acolo privind fetusul, inima sa bătând, iar eu neştiind ce să cred.”
 • În al optulea video: Directorul Executiv Cate DYER de la StemExpress recunoaşte că Natalitatea Controlată vinde “o mulţime” de copii avortaţi complet intacţi.
 • Al nouălea video: surprinde un director medical NC discutând despre cum compania de avorturi comercializează copii avortaţi complet intacţi – inclusiv unul care “tocmai a căzut” din pântece.
 • Al zecelea video: prinde cea mai mare afacere de avorturi a ţării vânzând anumite părţi de corp – incluzând inima, ochii şi “gonadele” copiilor nenăscuţi. Înregistrarea prezintă de asemenea modurile şocante în care oficialii NC recunosc că încalcă legea federală vânzând părţi de copii avortaţi pentru profit.
 • Video-uri nedifuzate: materiale nelansate de la CPM o arată pe Deb VANDERHEI de la NC surprinsă pe casetă vorbind despre cum afiliaţii afacerii de avorturi a NC ar vrea să “sporească venitul [din vânzarea de părţi de copii] însă nu-i putem opri…” un alt video evidenţiază o femeie care vorbeşte despre “stimulentele financiare” provenite din vânzarea de părţi din copii avortaţi.
 • Al unsprezecelea video: surprinde un avorţionist din Texas al NC care plănuia să vândă pentru cercetare capuri întregi ai copiilor avortaţi. Amna DERMISH este prinsă relatând o procedură de avort prin naştere parţială menită să pună capăt vieţii copiilor vii nenăscuţi (în termen avansat de sarcină) prin care speră că va recolta capuri fetale intacte pentru prelevare de creiere.
 • Al douăsprezecelea video din serie: arată noi înregistrări cu Jennefer RUSSO, director medical al NC din districtul Orange, California, descriind investigatorilor incognito cum afacerea ei de avorturi caută să preleveze corpuri intacte de copii avortaţi pentru o societate comercială locală de bio-tehnologie, şi cum modifică procedura de avort în acest scop.
 • Al treisprezecelea video: dă în vileag un director medical al NC care admite că pruncii rămaşi în viaţă după avort sunt uneori ucişi.
 • Al patrusprezecelea video: scoate la iveală oficiali NC cum discută tehnici de avortare care îţi dau fiori pe şira spinării şi despre vânzarea de părţi de corp din copii avortaţi, pentru profit.
Citește și:  Trump taie finanţarea pentru clinicile care practică avortul

Sursa articolului

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 88

Close