Stiri externe

Curtea Supremă a SUA i-a dat dreptate unui cofetar care a refuzat să facă un tort de nuntă comandat de un cuplu de homosexuali

Baker Jack Phillips decorates a cake in his Masterpiece Cakeshop in Lakewood, Colorado U.S. September 21, 2017. Picture taken September 21, 2017. REUTERS/Rick Wilking
Curtea Supremă a Statelor Unite s-a pronunţat luni în favoarea patiserului creştin din Colorado care a refuzat să facă un tort de nuntă comandat de un cuplu format din persoane de acelaşi sex, relatează BBC News, citat de news.ro.
Un tribunal din statul Colorado a stabilit că decizia cofetarului Jack Phillips de a-i refuza pe David Mullins şi Charlie Craig în 2012 constituie o discriminare, interzisă de lege. Însă Curtea Supremă a decis luni – cu şapte voturi la două – că decizia instanţei din Colorado îi încalcă drepturile lui Phillips.
Phillips şi-a invocat credinţa religioasă pentru a-i refuza. Acest creştin conservator a argumentat că ”artiştii creativi” au dreptul să decidă ce vor să vândă. Majoritatea Curţii scrie că scenariul tortului este ”un exemplu instructiv” de ”aplicare a libertăţilor constituţionale în noi contexte”.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 15

Close