Stiri externe

CRUZIME ÎNFIORĂTOARE. ISIS a ARS DE VIE o femeie pentru că a refuzat să ia parte la un act sexual extrem

Pe lângă toate atrocităţile efectuate de Statul Islamic – masacre ale civililor, luare de ostatici sau doborârea unor monumente istorice – violenţa jihadiştilor asupra femeilor înrobite nu încetează să şocheze, scrie ziarul www.evz.ro

femei-scalve-isis-465x390

Mărturiile şocante ale unor femei care au scăpat din mâinile bestiilor jihadiste, multe dintre ele victime ale violurilor sau ale unor acte de violenţă extremă, au ieşit la iveală.

„Gruparea jihadistă Statul Islamic instituţionalizează violenţa sexuală. Vătămarea femeilor şi a tinerelor este esenţială în ideologia lor”, a declarat Zainab Bangura, reprezentantul special al ONU privind violența sexuală, care a vizitat taberele de refugiaţi din ţările devastate de război şi care a aflat poveştile lor de viață.

Bangura a detaliat procesele prin care „virginele” capturate de jihadşti sunt vândute la licitaţie.

„După ce atacă un sat, ISIS desparte femeile de bărbaţi şi îi execută pe tinerii în vârstă de 14 ani. Femeile şi mamele sunt separate. Tinerele sunt dezbrăcate, testate pentru a vedea dacă sunt virgine şi examinate după mărimea sânilor. Cele mai tinere şi mai frumoase aduc preţurile cele mai mari. Ele sunt trimise la Raqqa, cetatea ISIS”, a declarat ea.

Există și o ierarhie: primii care le pot alege sunt emirii, apoi luptătorii. Ei iau trei-patru fete şi le ţin timp de o lună, până când se satură de ele, apoi le duc înapoi la „piaţă”.

Citește și:  Statul Islamic plănuieşte să ucidă sute de milioane de oameni în cadrul unei „purificări religioase“

La licitaţiile de sclave, cumpărătorii se ceartă cu înverşunare pentru fete, lăsându-le deoparte pe cele neatractive.

„Am auzit că o tânără a fost tranzacţionată de 22 de ori şi alta, care a reuşit să scape, ne-a spus că emirul a capturat-o şi a inscripţionat-o pe spate pentru a-i arăta că este proprietatea lui”, a mai povestit Bangura, potrivit The Independent.

Între 3.000 şi 5.000 de femei sunt înrobite de către Statul Islamic. Multe dintre ele sunt Yadizi, o sectă extremistă pe care Statul islamic o consideră a fi supusă diavolului. Drept urmare, femeile Yadizi sunt supuse unor tratamente sălbatice.

“Ei comit viol, sclavie sexuală, prostituţie sau alte acte de violenţă. Am auzit că o fată de 20 de ani a fost arsă de vie pentru că a refuzat să efectueze un act sexual extrem”, a mai povestit reprezentantul ONU.

Mii de femei Yadizi au reuşit scape din mânile jihadiştilor, fie au fugit, fie au fost salvate de către familie.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 20

Close