Stiri externe

Criminalul rasist care a deschis focul intr-o biserica din Charleston a fost condamnat la moarte

Dylann Roof, autorul atacului de la o biserica din Charleston (SUA), soldat cu noua morti, a fost condamnat la moarte. Tanarul de 22 de ani nu si-a exprimat regretul pentru fapta sa, relateaza AFP.

Americanul, care si-a asigurat singur apararea in ultimele zile, a ascultat sentinta fara nicio urma de emotie pe chip.Cei 12 jurati au fost de acord in unanimitate cu factorii agravanti ai crimei, fara a gasi circumstante atenuante.

Dylann Roof este produsul mediilor albe populare. Fiul unui cuplu divortat, el era convins de necesitatea “razboiului raselor” intre albi, afroamericani si hispanici. El arbora steaguri ale unor regimuri albe din Africa de Sud din perioada Apartheidului si din Rhodesia, actualul Zimbabwe.

Profitand de un studiu biblic care avea loc la Biserica Emanuel, Roof a intrat in cladire, avand ascunsa asupra sa o arma, in seara de 17 iunie 2015.Tanarul a stat o ora in mijlocul participantilor, dupa care a deschis focul.El a fost arestat ulterior, la mai putin de 24 de ore dupa masacru, in timpul unui control in trafic.

Acest atac armat a provocat o imensa emotie in Statele Unite. Presedintele Barack Obama a sustinut pe 26 iunie un discurs in memoria victimelor si a cantat imnul religios Amazing Grace, popular in bisericile protestante ale comunitatilor de culoare, care au jucat un rol decisiv in lupta pentru drepturile civile.

La putin timp dupa ce a fost arestat, Dylan Roof a fost pus fata in fata cu familiile victimelor. Ele au afirmat atunci ca se “roaga pentru el” si il “iarta”. “Caieste-te, marturiseste, inchina-ti viata lui Hristos”, i-a spus un barbat, caruia i-a murit sotia in atac.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 62

Close