Stiri externe

Crima care a scos la iveală un cancer ascuns în Franța: antisemitismul

Fracenzii au ieșit pe străzile din Paris și au cerut încetarea atacurilor antisemite. Protestul a venit în contextul creșterii numărului de crime și agresiuni împotriva evreilor din întreaga țară.

Mii de oameni au cântat împreună imnul național francez, „The Marseillaise”, arătând lumii că Franța este unită împotriva rasismului.

Politicienii, creștinii, evreii și musulmanii s-au adunat în toată țara imediat după înmormântarea femeii de 85 de ani, Mireille Knoll. Spraviețuitoare al Holocaustului, Knoll a fost înjunghiată de 11 ori într-un atac antisemit. Corpul ei a fost găsit după ce ucigașul a dat foc apartamentului încercând să ascundă crima.

„Protestul a început ca un memorial în onoarea doamnei Knoll iar mai apoi a devenit un marș împotriva antisemitismului, deoarece femeia este cea de-a unsprezecea victimă a urii antisemite”, a explicat Robert Ejnes, director executiv al Consiliului Institutelor Evreiești din Franța.

Vecinul musulman de 29 de ani a femeii și un bărbat fără adăpost au fost acuzați de omor.

În timpul protestului a avut loc un alt act de antisemitism la Paris – de această dată, în apropiere de Uniunea franceză a studenților evrei din Sorbona. Pe un perete al clădirii au fost scris următoarele cuvinte: „Moarte pentru Israel” și „Palestina va câștiga”.

Saha Ghozlan, președintele uniunii studențești evreiești, a fost supărat deoarece unii studenți evrei au fost vizați în timpul comemorării doamnei Knoll. „Acest lucru mă enervează foarte tare și cer guvernului, poliției, justiției și universităților să condamne ferm aceste acte rasiste” a spus Ghozlan.

Citește și:  Ciocniri pe Esplanada Moscheilor după vizita mai multor sute de naţionalişti israelieni

Oficialii francezi au promis că vor face tot posibilul să prevină acest tip de atacuri. Din păcate, o parte din cei 500.000 de evrei care locuiau în Franța au părăsit deja țara, temându-se pentru viața lor.

Sursă: CBN News via alfaomega.tv

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 83

Close