Stiri externe

Creştinii luaţi la ŢINTĂ: cimitire profanate, cruci distruse… Vandalism cum nu s-a mai pomenit în ŢARA SFÂNTĂ

Autorităţile israeliene au condamnat actele de intoleranţă şi au reafirmat implicarea lor în contrastarea oricărei forme de violenţă în dauna minorităţilor religioase. Biserica catolică din Ţara Sfântă a lansat alarma în privinţa condiţiei creştinilor din Israel.

Autorităţile eclezeiastice şi-au manifestat îngrijorarea a doua zi după ultima provocare anticreştină petrecută pe teritoriul Statului ebraic. Escapada a avut loc în oraşul Beit Shemesh, la vest de Ierusalim. În acea localitate, cimitirul anexat bisericii catolice, Sfântul Stefan, a fost obiectul unui raid vandalic. Cei responsabili au profanat circa 26 de morminte, descoperindu-le, dărâmând şi spărgând crucile. Cimitirul mai fusese ţinta vandalilor în 1981, în 2016 şi în 2017, informează Il Giornale.

Părintele Antonio Scodo, custodele cimitirului, a afirmat că profanarea mormintelor n-ar fi un gest de atribuit unor simpli huligani, ci un adevărat atac la milenara prezenţă a creştinilor în Ţara sfântă. El a denunţat presei ”clima de ură crescândă”, împotriva adepţilor lui Iisus, rezidenţi în Israel: ”Suntem obiectul unei uri care creşte zi de zi. Şi totuşi, în acest teritoriu relaţiile dintre creştini şi evrei au fost mereu senine. N-am deranjat niciodată pe nimeni”. Cu puţine zile înainte, în aceeaşi localitate,mânăstirea catolică din Beit Jamal a fost luată la ţintă de vandali.

Poliţia israeliană a început anchete privind recentele raiduri anticreştine care au avut loc la vestul Ierusalimului. Totodată, purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine, Rosenfeld, a precizat că, deocamdată, nu există niciun suspect. Potrivit media, atenţia anchetatorilor ar fi concentrată pe comunitatea de evrei ortodocşi aflată la Beit Shemesh, cu antecedente în această privinţă.

Citește și:  Dacă noi vom tăcea, pietrele vor striga! Taiwanul cu 4% creștini dă o lecție dură României care e declarată 89% creștină.

Guvernul Netanyahu a condamnat crescânda undă a intoleranţei care se abate asupra populaţiei creştine. Ministerul de Externe de la Ierusalim, într-o notă, a definit ”execrabile” atacurile împotriva acestor minorităţi şi a reafirmat implicarea executivului în apărarea libertăţii de cult. În acelaşi timp, dubiile asupra efectivei voinţe israeliene de a descoperi şi pedepsi pe cei responsabili au fost manifestate de către Wadie Abunassar, purtătorul de cuvânt al Adunării episcopilor din Ţara sfântă: ”Autorităţile din Israel n-au reuşit niciodată să încredinţeze justiţiei pe autorii intimidărilor şi violenţelor împotriva creştinilor. În consecinţă, nu vom fi deloc uimiţi dacă nici de data aceasta vinovaţii vor rămâne nepedepsiţi”

În ultimii ani, blasfemiile n-au ocolit nici locurile de cult situate în Ierusalim. De exemplu, biserica Adormirii Maicii Domnului, situată pe muntele Sion, a fost, începând cu 2012 asaltată şi avariată de militanţii organizaţiei Hilltop Youth.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 46

Close