Stiri externe

Creștinii „invizibili” din Coreea de Nord

Dacă regimul Coreei de Nord este atât de înspăimântător pentru lume, imaginați-vă cum este să fii creștin acolo. Dacă știi câte ceva despre lucrările de misiune din lume, sigur ai auzit și despre creștinii persecutați din Coreaa de Nord.

Conform Operation World „prima biserică protestantă a fost construită în Coreea de Sud în anul 1884. În prezent, în această țară există aproximativ 50.000 de congregații protestante însumând 15 milioane de creștini de toate felurile”. Este, de asemenea, o forță misionară, care are în prezent peste 21.000 de misionari în 175 de țări ale lumii. Uimitor!

Dar ce se se știe despre creștinii din Coreea de Nord? Aceștia sunt practic invizibili – deși, desigur, nu și în ochii lui Isus! Conform Operation World, nimeni nu știe cu adevărat numărul real al creștinilor care trăiesc în această țară. Se estimează că există aproximativ 350.000 de membrii ai Bisericii Subterane.Populația totală a țării aflate sub dictatură este de 24 de milioane de oameni. Dacă luați în considerare că de aproape 70 de ani guvernul totalitar încearcă să stopeze orice fel de răspândire a creștinismului, acest număr este uimitor.

Se aproximează, de asemenea, că 100.000 dintre acești frați și surori în Hristos sunt închiși în închisori sau lagăre de muncă forțată în prezent.

Știați că Phenianul, capitala Coreei de Nord era cunoscut ca „Ierusalimul de Est” între sfârșitul secolului al XIX-lea și 1942, când țara a adoptat un sistem totalitar?

Potrivit ziarului Providence, „în 1885 un medic prezbiterian numit Horace Allen a devenit medicul regelui Coreei și a primit permisiunea regală de a-și împărtăși credința după ce a salvat viața unui membru al familiei regale. În țară au început să vină misionari prezbiterieni, metodiști, catolici și alți protestanți din Statele Unite și din alte țări. Coreeni erau foarte receptivi la mesajul Evangheliei. Un sfert de secol mai târziu, în 1910, în peninsulă trăiau peste 200.000 de creștini într-o țară de aproximativ 13 milioane de oameni, două treimi dintre ei erau presbiterieni și metodiști”.

Orașul Seul – actula capitală a Coreei de Sud – a fost receptiv la Evanghelie, însă Phenianul a fost și mai receptiv. După o serie de treziri spirituale în și în jurul „Ierusalimului de Est”, până în 1910, regiunea a devenit regiunea cu cel mai mare număr de creștini din toată Peninsula Coreeană.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, regimul comunist al lui Kim Il-sung a încercat să elimine toate religiile străine, în special creștinismul, care a fost numit un instrument al „imperialismului occidental”. Misionarii au fost expluzați din țară, bisericile au fost închise și mulți creștini au fost executați pentru credința lor.

Întrebarea este: cum supraviețuiesc creștinii din Coreea de Sud în ciuda opresiunii? Răspunsul este: prin harul lui Dumnezeu. Astăzi, rapoartele Open Doors USA arată că Coreea de Nord este țara cea mai opresivă din lume pentru creștini. „Din cauza teamei permanente cu care trăiesc, mulți se roagă cu ochii deschiși iar adunările de închinare și părtășie sunt aproape imposibile”, raportează Open Doors. Închinarea la familiei Kim este obligatorie pentru toți cetățenii, iar cei care nu se închină sunt arestați, încarcerați, torturați sau uciși. Familii întregi de creștini sunt întemnițate în lagărele de muncă forțată.

O femeie creștină nord-coreeană care a scăpat de regimul totalitar se roagă mereu aceeași rugăciune simplă pe care a învățat-o de la mama ei: „Doamne, Doamne, ajută-ne!”

Dumnezeu intervine în moduri miraculoase, dar ajută și prin intermediul unor organizații precum Open Doors. Ei introduc Biblii în interiorul țării și ajută creștinii refugiați nord-coreeni.

Creștinii din Coreea de Nord nu sunt invizibili în ochii lui Dumnezeu. Să ne rugăm și să ne deschidem ochii ca ei să nu fie invizibili nici pentru noi.

Sursă: Christian Headlines via alfaomega.tv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 49

Close