PersecutiiStiri externe

Creștinii din Sudan se confruntă din nou cu demolarea bisericilor

 

Creștinii din Sudan se află sub presiunea statului de multă vreme. Printr-o mișcare riscantă, Biserica lui Hristos din Sudan (SCOC), a publicat recent o scrisoare deschisă prin care denunță violarea sistematică a drepturilor creștinilor.

„„Simțim o durere profundă și condamnăm energic procedurile abuzive contra locurilor sfinte”, se scrie în respectiva scrisoare.

„Serviciile de Inteligență și Securitate Națională sunt responsabile de daunele și celelalte consecințe ce pot surveni în urma confiscării de documente. De asemenea acuzăm autoritățile din Ministerul Planificării și Dezvoltării a Infrastructurii Statului de atacurile contra bisericilor și pentru daunele materiale cauzate”, se mai spune în scrisoarea, ce a fost preluată de World Watch Monitor.

Scrisoarea a fost trimisă cu o zi înainte ca guvernul să demoleze un edificiu aparținând SCOC, în estul capitalei Kartum.

Alte 25 de biserici au fost de asemenea „însemnate” pentru a fi demolate, listă ce include biserici catolice, penticostale sau copte ortodoxe.

Scrisoarea „face un apel la președinție pentru a aloca terenuri bisericilor și a garanta creștinilor dreptul constituțional de a poseda terenuri în toate statele din Sudan”, spune World Watch Monitor. „Cerem președintelui Omar al-Bashir să ordone înapoierea tuturor documentelor de proprietate și de vânzare confiscate arbitrar și să împiedice orice altă violare a drepturilor creștinilor”.

În 2013 guvernul sudanez a anunțat că nu se vor mai acorda licențe pentru construcția de noi biserici în țară, motivând că „nu este nevoie de noi biserici pentru că mulți refugiați sudanezi, majoritatea creștini, s-au reîntors în țara lor, după secesiunea de Sudanul de Sud, în 2011”.

Citește și:  Armata israeliena riposteaza in urma unor tiruri de proiectile palestiniene

Citeste mai departe pe: benidradici.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close