PersecutiiStiri externe

Creștinii din Egipt părăsesc țara după ce au devenit ținta organizației SIIL

Mai bine de 150 de familii creștine din nordul Egiptului au părăsit orașul El-Arish în ultimele săptămâni după ce soldații SIIL au ucis cel puțin șapte creștini. Multe familii, ca cea a lui Yacoub Ishak, care au părăsit Egiptul cu puține posesiuni, au găsit adăpost în El Ismailiya, într-un oraș mic la 120 de km est distanță de Cairo, capitala Egiptului.

Ezzat Yacoub Ishak: Am părăsit toate apartamentele. Apartamentul meu, al băiatului meu mai mare, și apartamentele fraților lui. Nu am adus nimic cu mine. Slavă Domnului, am scăpat cu viață!
SIIL a declarat că prada lor preferată sunt creștinii din Egipt. Gruparea a emis un video conform căruia combatanții grupării au primit ordin de la Dumnezeu să ucidă fiecare infidel și au avertizat că vor avea loc mai multe atacuri. Nepotul lui Saad, Sameh Adel Fawzy nu a riscat și a părăsit peninsula Sinai după ce combatanții SIIL au pătruns în casa unchiului său și i-au ucis pe el și pe fiul său.

Sameh Adel Fawzy: Joia trecută, verișorul meu s-a dus să deschidă ușa după ce a auzit că cineva bate la ușă. În ușă a stat un luptător cu un pistol și l-a împușcat în cap. Când mătușa mea a auzit că trupul verișorului meu a căzut pe podea, a ieșit din camera ei și a strigat: „Ce i-ai făcut fiului meu?” Au dus-o pe stradă fără încălțăminte și în cămașa de noapte. Apoi s-au întors după soțul ei și l-au ucis.
Creștinii copți ai Egiptului compun 190% din populație și sunt adesea ținta islamiștilor radicali. Mulți dintre ei se tem că guvernul egiptean nu îi protejează.

Citește și:  Prezență record la vot în Ungaria. Orban favorit cu un discurs împotriva Bruxelles

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 661 – 19 martie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8

Close