Video

Creștinii din Asia Centrală nu se tem să răspândească Evanghelia

Creștinii care trăiesc Uzbekistan, Kazahstan, Tajikistan, Republica Kârgâzstan sau Turkmenistan din fosta Uniune Sovietică, se pot aștepta la intimidare, hărțuire sau la închisoare dacă vorbesc altora despre credința lor. Artur, așa cum îi zicem noi, este din Uzbekistan.
Artur: Am primit chemarea să fiu o mărturie pentru Hristos, însă aceasta e o chemare periculoasă.

Maksim locuiește în nordul Tajikistanului.
Maksim: Când autoritățile descoperă că cineva s-a convertit la creștinism, prietenii și rudele acuzatului sunt duși în fața unui consiliu musulman. Convertitul stă în fața grupului și trebuie să aleagă între credință sau familie.

La 25 de ani după dispariția Uniunii Sovietice, aceste republici care și-au câștigat independența, au devenit represive și ostile față de oamenii credinței. În ultimii ani, creștinii sunt sub presiune aici, în Centrul Asiei. Pentru a suprima islamismul radical, guvernele celor cinci țări au scos legi care condiționează activitățile lor. Însă există o problemă. În loc să îi urmărească pe musulmani, aceste guverne se folosesc de legi pentru a-i urmări pe creștini. Dr. Michael Cherenkov urmărește situația libertății religioase în țările din fosta Uniune Sovietică.

Michael Cherenkov: Aceste legi i-au determinat pe creștini să fie mai creativi și să abordeze în mod diferit vestirea Evagheliei.
Cherenkov spune că în timp ce bisericile și organizațiile creștine sunt suspicioase, relațiile individuale trec neobservate.
Michael Cherenkov: Vedem că a-L mărturisi pe Hristos la locul de muncă este singura formă neprimejdioasă și eficientă de a evangheliza.
Recent, într-o sâmbătă dimineața, sute de creștini tineri din regiune s-au întâlnit pentru prima dată în urma inițiativei liderilor generației următoare. Evenimentul a fost ideea și visul lui Sergey Rakhuba.
Sergey Rakhuba: Semnificația întrunirii este foarte mare.

Citește și:  Botezul uni copilas pe punctul de a se transforma intr-o tragedie

Citeste mai departe aici.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Close