Stiri externe

Creştini iranieni atacaţi cu cuţite într-o tabără de refugiaţi din Grecia

Un grup de musulmani irakieni care locuiesc într-o tabără de refugiaţi din Grecia a atacat recent un mic grup de creştini iranieni care se întâlneau în tabără pentru studiu biblic.

Creştinii atacaţi erau toţi foşti musulmani convertiţi la credinţa în Hristos, titrează CBN News.

Conform organizaţiei Internaţional Christian Concern (ICC), care a preluat ştirea de la organizaţia 222 Ministries, şapte iranieni au trecut graniţa din Turcia în Grecia în apropierea oraşului grecesc Salonic, şi au fost primiţi în tabăra de refugiaţi de la sud de localitatea Larissa. Iranienii se întâlneau regulat pentru studiu biblic, încurajând şi alte persoane din tabără să li se alăture.

Pe 27 iunie, un grup de musulmani au atacat creştinii, i-au ameninţat cu cuţite şi i-au luat la bătaie. Doi bărbaţi, dintre cei atacaţi, au fost duşi la spital. Creştinilor li s-a spus de asemenea că trebuie să părăsească tabăra de refugiaţi.

Poliţia elenă, care a fost prezentă la momentul atacului, nu a făcut nimic, pentru că erau întrecuţi ca număr de către atacatori.

„Înainte de a mă trezi, am fost sunat de către o doamnă care mi-a spus că se află la spital, după ce ea şi soţul ei au fost atacaţi de către un grup de musulmani. Am alergat la spital şi am găsit-o împreună cu copilul ei, speriaţi şi loviţi,” a spus Apostolos Theodorakos, pastorul Bisericii Evanghelice Libere din Larissa. „Un grup de 30-40 de persoane i-au atacat, acuzându-i că sunt creştini şi că merg la biserică. Unul dintre atacatori aveau un recipient cu un lichid inflamabil şi a încercat să declanşeze un incendiu.”

ICC a declarat că toate victimele atacului au părăsit tabăra şi se afla la adăpost. S-a făcut o plângere la poliţie care a declanşat şi o investigaţie pentru identifica atacatorii.

„Atunci când un musulman se converteşte la creştinism, o face asumându-şi un mare risc. Convertiţii la creştinism dintre musulmani sunt de cele mai multe ori alungaţi de către familie şi de multe ori supuşi la violențe de către membrii comunităţii în care trăiesc pentru că sunt consideraţi apostaţi.,” a declarat Claire Evans, director în cadrul ICC. „De multe ori ei trebuie se fugă din localităţile lor de baştină şi să înceapă viaţa de la zero într-o locaţie nouă. Acest atac nu este o coincidenţă, creştinii au fost vizaţi în mod specific.”

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 77

Close