Stiri externe

Crestini atacați într-o biserică din Praga.

În dimineața zilei de 28 aprilie, Biserica Adormirii Maicii Domnului din Cimitirul Olšany din Praga, Republica Cehă, a fost vandalizată, conform publicatiei locale „Expresul de Praga” via LoNews.

Martorii au declarat că, înainte cu o zi, un om ciudat a intrat în biserică, după Sfanta Liturghie, și a început să se roage lui Allah. Apoi si-a scos boneta de pe cap și a aruncat-o intr-o icoană sfântă. A inceput, imediat dupa aceea, sa-i amenințe pe enoriași, strigând: „Nu știti ce va așteaptă!”. El vorbea în limba rusă și, de asemenea, a mai strigat cateva cuvinte în arabă.

Paznicii aflati la datorie au chemat poliția, dar atacatorul, neștiind foarte bine limba ceha, nu a putut explica politiei ce se întâmpla. Musulmanul a continuat si cu alte gesturi imorale la adresa politistilor si totodata profanatoare, fiind prin urmare retinut si ridicat de acestia.

În dimineața următoare, mai multe insemne cu graffiti au fost descoperite pe zidurile bisericii si la cripteele acesteia, putandu-se citi amenintari musulmane cu moartea, fiind amintit numele lui Allah.

Biserica Adormirii Maicii Domnului deține un loc special în rândul bisericilor ortodoxe din Cehia. Aceasta a fost construită de emigranții ruși, la începutul secolului al XX-lea, odata cu instituirea Parohiei Adormirii Maicii Domnului, responsabilă cu înmormântarea emigranților.

În apropierea bisericii se află așa-numita Necropola Ruseasca, unde sunt îngropați emigranți faimosi, intre care si autorul Arkady Avercenko.

Poliția este în alertă. De asemenea, Cehia este statul cu cei mai mulți cetățeni declarați atei, agnostici și fără Dumnezeu. Agresivitatea împotriva credincioșilor creștini este în creștere în Europa.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 33

Close