PersecutiiStiri externe

Coreea de Nord: Persecuții violente împotriva creștinilor

Autoritățile din Coreea de Nord au arestat și acuzat de spionaj un bărbat pentru că ar fi intrat în contact cu creștini, în timpul unei vizite la rude, în China, conform unor surse citate de Radio Free Asia . Kim Seung-mo, un bărbat în vârstă de 61 de ani din orașul Hyesan, în provincia Yanggang, a fost arestat la data de 3 iunie, după ce s-a întors din vizită de la rudele din China, au mai afirmat sursele citate.

„S-a întâmplat în a treia zi de când s-a întors din vizita făcută la rudele din China,“ a afirmat o sursă pentru Departamentul în limba coreeană a RFA.

„Am văzut cum a fost luat pe sus de oficiali ai Securității de Stat, în fața stației de tren Wiyon“, a spus sursa. „Erau acolo aproximativ 3000 de oameni care se pregăteau să meargă în marșul militar la Muntele Paektu. Aceștia urmau să plece în regiunea Samjiyon pentru a sărbători 80 de ani de la victoria în Bătălia de la Pochonbo.

Erau semne clare de agresiune fizică, deoarece bărbatul avea buzele sparte și ochii învinețiți, și părea să fi suferit o accidentare la unul dintre picioare, a spus sursa.

O a doua sursă care locuiește în provincia Yanggang a declarat RFA, marți, că domnul Kim a lucrat la stația Wiyon, unde energia electrică de înaltă tensiune este transformată în tensiune ce poate fi distribuită populației.

„De când s-a pensionat, nu prea avea ce să facă, deși și-a vizitat recent rudele din China pentru a da o mână de ajutor soției, care vinde haine la mâna a doua pe piața neagră“, a spus sursa, care a dorit să rămână anonimă.

Se pare că rudele bărbatului ar locui în Antu, Prefectura Autonomă Coreeană Yanbian, în provincia Jilin din nord-estul Chinei, a declarat sursa.

„După ce s-a întors din China, le-a spus vecinilor că rudele sale merg la o biserică creștină, iar pastorul bisericii strânge multe haine uzate de la enoriași pentru a i le da lui“, a mai afirmat sursa.

„Se pare că cineva a anunțat agenții Securității Statului despre această situație“, a adăugat sursa.

Ministerul Securității de Stat, care răspunde direct în fața liderului Kim Jong Un, reprezintă poliția secretă a regimului. Este cunoscută pentru brutalitatea sa și pentru nerespectarea drepturilor omului, spun experții.

„Toți călătorii nord-coreeni care se întorc din China sunt obligați să raporteze unde au umblat și să dea detalii cu privire la activitățile lor“, a spus sursa.

„În cazul lui Kim, acesta a fost arestat sub acuzația de spionaj pentru că nu ar fi raportat faptul că rudele sale merg la biserică și că pastorul bisericii l-a ajutat“, a mai spus el.

Deși misionarii creștini au fost activi în Peninsula Coreeană în timpul ocupației japoneze înainte de cel de-al doilea război mondial, Coreea de Nord comunistă și atee consideră creștinismul ca fiind o religie occidentală demnă de dispreț.

Regimul tratează creștinii cu ostilitate pentru că nu vrea să existe ceva care ar putea înlocui loialitatea cetățenilor față de stat.

Mica comunitate creștină din Coreea de Nord trebuie să-și ascundă credința cât mai mult pentru a evita arestarea și posibilitatea de a fi trimiși în lagăre de muncă forțată.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 54

Close