PersecutiiStiri externe

Coreea de Nord, cel mai periculos loc pentru creștini

Persecuția creștinilor a luat amploare în 2016 pentru al treilea an consecutiv. Peste 200 de milioane de creștini, adică unul din 12 sunt persecutați. Noua listă a Instituției Worldwatch de la Open Doors SUA a găsit că locul cel mai periculos pentru creștini este Coreea de Nord.

Însă țările cele mai periculoase din lume sunt țări musulmane. Credincioșii se confruntă cu tortură, decapitare, viol și pierderea caselor lor. Congresmenul New Jersey-ului, Chris Smith spune că situația creștinilor din Irak este disperată. El spune că guvernul din SUA trebuie să se implice mai mult.

Chris Smith: Găsesc profund dezamăgitor faptul că administrația Obama a refuzat să aloce banii din impozite celor cu cele mai mari nevoi.

Open Doors SUA speră ca administrația Trump se va ocupa de problema persecutării creștinilor în primele 100 de zile de președinție.

Kristin Wright este directoarea lucrării Advocacy for Open Doors SUA. Este cu noi în studioul nostru din Washington. Coreea de Nord se află în top, nu cred că este surprinzător, nu-i așa?
Kristin Wright: Nu, deloc. De fapt, în ultimii 25 de ani, Coreea de Nord a fost în topul listei Instituției Worldwatch. Este țara cea mai periculoasă din lume pentru creștini. Această listă, de fapt, include 50 de țări în care persecuția creștinilor este foarte aprigă.

Citește și:  Unui student care nu e de acord cu căsătoriile homosexuale i-a fost interzis accesul la cursurile universității la care studia

Să vorbim despre victimele genocidului. De ce nu i-a ajutat SUA pe refugiații creștini, în loc să-i lase sub persecuția SIIL-ului?

Kristin Wright: Este o întrebare foarte bună. Există foarte multe provocări cu privire la realocarea creștinilor în lume. Dacă te uiți la lista din 2017 întocmită de Open Doors Worldwatch se vede că islamul radical impulsionează persecuția în 35 de țări din 50.

Vedem creștini alungați din casele lor nu numai în Irak, dar și în Nigeria, unde Boko Haram și alte grupuri extremiste îi alungă pe creștini din casele lor.
Majoritatea țărilor din topul listei sunt musulmane. Ce poate face lumea să exercite presiune asupra acestor națiuni ca să protejeze creștinii?

Citeste mai departe pe: www.youtube.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 47

Close