Video

Copiii Statului Islamic: VIDEO

O generatie din Orientul Mijlociu a crescut sub dominatia Statului Islamic, adoptand mantra urii. Liderii disperati au apelat la o femeie crestina a carei misiuni este sa-i invete despre libertatea religioasa. Heather Sells are detalii.

Desi Statul Islamic a fost invins in Irak si Siria, milioane de copii care au ramas in acea regiune au adoptat mentalitatea si furia celor care i-au capturat. Tina Ramirez, o experta in domeniul libertatii religioase, cere o interventie imediata.

Tina Ramirez, fondatoarea fundatiei Hardwired, a spus: „Cand ai de-a face cu copii sub 14 ani care au fost indoctrinati cu ura, violenta si s-au confruntat cu moartea si cateodata au fost implicati in acte de violenta, vezi ca ei nu cunosc altceva. Ei nu cunosc conceptul libertatii.”

In unele cazuri, membrii Statului Islamic au spalat creierul copiilor in taberele de instruire a jihadistilor.

Acei copii cand vorbesc cu mamele lor, spun: „Mama, fac parte din Statul Islamic”. Nu vreau sa fiu yasidit. Sunt musulman, sunt de-al lor.”

In alte cazuri, Statul Islamic si-a transmis convingerile in scoli.

In Mosul sunt 600.000 de copii care au trait sub ocupatia Statului Islamic in ultimii trei ani. Cei 600.000 de copii au solutionat in fiecare zi probleme de matematica in care erau incluse desene cu bombe. Au invatat sa urasca si sa ucida yaziditi, crestini si chiar si alti musulmani care nu le impartasesc convingerile.

Citește și:  Sun Myung Moon, autoproclamat Mesia, a murit ieri

Multi dintre copiii care au supravietuit acestei perioade plina de brutalitate, acum au aceeasi atitudine. Multi considera ca Statul Islamic este eroul lor. Cei care au incercat sa ii ajute spun ca aceasta atitudine se poate observa chiar si pe terenul de joaca.

Tina Ramirez a mai spus: „Un grup de invatatori cu care colaboram au vazut un grup de elevi care se jucau. Cand au vazut ce fac, au ramas socati. Ne-au spus ce s-a intamplat. Un grup de elevi a decapitat un alt elev. Invatatorii au fost atat de ingroziti, nici nu au stiut ce sa faca. Am auzit despre cazuri asemanatoare in Liban, in Maroc, in tot Orientul Mijlociu.”

In ultimii trei ani, Ramirez a instruit invatatori din Orientul Mijlociu sa le vorbeasca copiilor despre libertatea religioasa. Decanul Universitatii Regent, Eric Patterson spune ca liderii din Irak au inteles ca au nevoie de ajutor, inainte ca o noua generatie plina cu ura sa ia locul organizatiei Statului Islamic.

Sunt multi, printre care lideri musulmani conservatori care sunt de parere ca se ucid intre ei de prea mult timp si ca este nevoie de o abordare diferita.

Scolile trebuie sa fie pe linia intai pentru copii. Invatatorii trebuie instruiti ca sa ii invete pe copii sa fie toleranti fata de credintele celorlalti copii, si sa ii apere.

Citește și:  Lia Mills: O fată de 12 ani vorbește despre avort

Dupa cateva lectii despre libertatea religioasa prin simulari si activitati, in mod indirect, sunt nevoiti sa se confrunte cu intrebarile legate de libertatea religioasa. Atitudinea lor s-a schimbat dupa doar cateva lectii.

In cadrul unei lectii, „Gradina linistita”, copiii planteaza flori. Culorile reprezinta credinte diferite. Elevii compara gradinile cu o singura culoare sau mai multe. Ei vorbesc despre puterea unei societati care respecta fiecare religie. Jocurile, care par doar jocuri distractive, sunt foarte serioase.

Pana cand nu avem o societate care sa favorizeze libertatea religioasa, vom avea conflicte religioase in Orientul Mijlociu si in intreaga lume.

Instruirea copiilor sa apere si sa respecte libertatea religioasa duce la excluderea extremismului si la stabilizarea societatii care are mare nevoie de pace.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 712 – 11 martie 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 84 =

Close