Editoriale

Copiii ruşinii- cel mai ascuns secret al Norvegiei

Cele mai cumplite orori din istorie au fost legale. Aşa cum este ruperea copiilor de familia lor

Un experiment monstruos, cu originea în anii de imediat de după al doilea război mondial, initiat atunci în Norvegia, ia tot mai mult amploare în toată lumea civilizată. Este vorba despre ruperea copiilor de familiile lor sub pretextul ocrotirii acestora.

0,,331300_4,00

Cum spuneam, originile acestui “experiment“ se regăsesc în anii celui de-al doilea război mondial, atunci când Norvegia a fost ocupată de trupele celui de-al treilea Reich”.

 

 

După ani de strădanii da menține ascuns unul dintre cele mai scandaloase secrete de ale sale, guvernul norvegian se confruntă acum ( în 2001 cand a fost scris articolul original) cu un proces de compensari uriaşe pentru încălcarea drepturilor omului, constând în cheltuieli de  milioane.

Anni – Frid ” Frida ” Lyngstad , unul dintre cântăreții din fosta trupa pop  ABBA este probabil una dintre cele mai faimoase cazuri de copil Lebensborn. Născută într-o ofițer nazist german și o mamă norvegiană în timpul ocupației germane a Norvegiei , Anni – Frid a devenit şi ea un „copil al rușinii ” – după ce germanii au pierdut războiul .

Fiind un copil nelegitim al unui nazist , bunica ei a fugit cu ea şi cu mama ei în Suedia, pentru a scăpa de maltratare, deoarece aceşti copii au fost crunt discriminaţi după ce războiul s-a încheiat în Norvegia .
” Lebensborn ” a fost un Program special de reproducere arian stabilit în 1935 , ideea lui Heinrich Himmler , șeful SS . El a vrut să  reproducă ceea ce el considera „rasă ariană superioară de copii”.

Ochii albaştri şi părul blond erau preferaţii

Himmler considera norvegienii cu ochii albaștri și părul blond ca sunt o rasă pură ariană.

Scopul programului a fost de a încredința conducerea Norvegiei la aceşti ” arieni „, după război. De asemnea se prevedea ca anumite femei să  se mute în Germania pentru a aduce mai mult sange nordice în Reich-ul german .

Stimulente pentru copii cu origini ariene

Fiecare femeie norvegiană însarcinată  care  putea dovedi apartenenţa ariană a copilului ei a fost îndreptățită să beneficieze de un sprijin financiar sau de un tratament privilegiat în maternităţi . Ele puteau , de asemenea, să își lase copiii în case speciale numite „Lebensborn ” locuri în care copiii primeau hrană specială și o educație care reflecta modul nazist de gândire .

Programul a fost , de asemenea înființat şi în alte țări ocupate germane , cum ar fi Belgia , Franța și Luxemburg . În total , Himmler a stabilit mai mult de 20 de instituții Lebensborn .

Majoritatea acestor case au fost în Norvegia . În jur de 350.000 de soldați germani au ocupat Norvegia în timpul al doilea război mondial și ei au fost încurajaţi  de Heinrich Himmler  să aibă relaţii cu femeile norvegiene . O relație cu consecințe : aproximativ 10.000 la 12.000 de copii între 1940 și 1945 au fost născut din taţi germani . Aproximativ 6.000 dintre ei s-au născut în instituții Lebensborn . Începând cu 1941, acești copii ” superiori ” au fost consideraţi  ca fiind în mod automat germani.

„În mai 1945 s-a dezlănţuit furia. Multe fete au fost prinse şi încarcerate, altele au fost rase în cap de către norvegienii violenţi”

După pierderea războiului de către Germania aceşti copii, deşi nu aveau nici o vină, au fost supuşi unui tratament abuziv de către statul norvegian, au fost numiţi şobolani, închişi în lagăre şi batjocoriţi de supraveghiatorii de acolo. Drept urmare majoritatea au ajuns să sufere de diverse tulburări fizice şi  psihice. Abia după 1978 au început să apară primele mărturii ale supraveţuitorilor acestor „lagăre ale batijocurii”. Şi au început să dea Statul Norvegian în judecată.

marianagoron.wordpress.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 77

Close