Studiu

Copiii cu parinti divortati isi pierd credinta

Copiii cu parinti divortati isi pierd credinta (studiu - video)

Un stiu recent arata o legatura clara intre copiii parintilor divortati si pierderea credintei lor. Numarul americanilor care se îndepărtează de religie este in creștere constantă, iar divorțul este un catalizator în accelerarea acestei tendinte, aminteste un raport recent al WRN.

Cercetarile au aratat ca copiii parintilor divortati sunt mai susceptibili de a fi mai puțin credinciosi decât copiii părinților care stau împreună, fie ca părinții lor sunt sau nu sunt credinciosi.

35% din copiii părinților divorțați pretind ca sunt non-credinciosi, in timp ce doar 23% la suta din persoanele care provin din părinți ramasi căsătoriți pretind a fi non-credinciosi.

Daca, acum, numărul celor non-religioasi se ridica la 25%, trebuie mentionat ca, în urmă cu 40 de ani, procentul era de doar 5%. Aceeași cercetare arată, de asemenea, ca copiii care provin din părinți de diferite religii sunt mai susceptibili de a deveni non-religiosi. Copiii cu părinți de diferite religii si divorțați abandoneaza in cota cea mai mare practicile religioase. De cealalta parte, copiii părinților religioși care divorțează risca mai putin sa ramana fara credinta.

Numai 31% la suta din copiii parintilor credinciosi divorțati isi mai pastreaza calitatea de enoriași, în timp ce 43% din copiii părinților care raman împreună participa la slujbe regulat.

Cand parintii divorteaza, copiii se departeaza de Dumnezeu

Profesorul Andrew Root, de la Seminarul Luther din SUA, a explicat pentru WRN:

“Totul, într-un divorț, devine divizare; literalmente, totul. Prietenii părinților se despart. Rudele se despart. Toată lumea se desparte”, a spus Root.

“Chiar și religia se desparte. Biserica devine divizată. Tatal renunta la credința mamei, sau vice-versa. Negocierea intre aceste lumi devine dificilă”.

Citeste mai departe pe : lonews.ro

Informatii similare

un comentariu

  1. Imaginea pe care si-o face copilul despre Dumnezeu porneste de la imaginea pe care o au parintii in mintea lui. E un mare risc divortul din acest punct de vedere. Pentru ca un copil isi va crea o imagine eronata despre Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 45

Close