Stiri externe

Copiii creștini dați afară din școală dacă fetele nu poartă hijab sau nu recită din Coran

Chiar și fetele musulmane care refuză să facă acest lucru sunt pedepsite, dar în special copiii creștinilor copți, sunt cel mai adesea persecutați. Rahman Salem, de 12 ani, a fost dată afară de la oră și i-a fost interzisă participare la orice activitate în școala ei situată în Delta Nilului după ce a refuzat să poarte vălul islamic. Chiar dacă este musulmană, după acest incident ea a fost izolată și de comunitatea din care face parte.

Forțată de împrejurări să stea singură în curtea școlii, directoarea a venit mai târziu la ea și i-a spus:”Aici în școală, trebuie să porți vălul. Afară, poți face ce dorești”. Nici unei fete nu îi este permis să apară în școală cu părul descoperit, toate fiind obligate să poarte hijab. Și fetele creștine trebuie să poarte hijab, dar ele îl scot imediat ce se aude sunetul clopoțelului la sfârșitul unei zile de școală.

Citește și:  "Căutându-l pe Dumnezeu online". Cum a schimbat pandemia de coronavirus desfășurarea serviciilor religioase în întreaga lume
 Luna trecută o altă școală din aceeași provincie, Sharqia, a impus în mod forțat tuturor elevelor să poarte vălul islamic la cursuri. Directoarea școlii a informat chiar că vălul islamic este parte din uniforma obligatorie a fetelor. Dar nu este singurul exces la care sunt supuși elevii creștini. O fetiță de #Religie creștină în vârstă de șapte ani, Viola Samir, a povestit cum profesorul ei de religie islamică a reținut opt elevi din totalul de 35 de copii ai clasei după terminarea cursurilor. Acestora le-a aplicat apoi corecții fizice celor care nu au putut să recite pasaje din Coran pe de rost.
De obicei, elevii creștini din Egipt sunt mutați într-o sală de clasă diferită pe parcursul orelor de religie unde studiază învățătura creștină, în timp ce musulmanii rămân și învață cu profesorii lor din Islam. Tatăl Violei a declarat pentru site-ul de persecuție creștină, Watch World Monitor: “Când fiica mea i-a spus profesorului că textele suplimentare nu făceau parte din curricula arabă (pe care toți elevii trebuie să o învețe), ea a fost aspru pedepsită de către acesta. Profesorul său de religie s-a plâns directorului școlii pentru abuzul comis, dar acesta nu a luat măsuri disciplinare împotriva profesorului musulman. În cele din urmă, profesorul a permis copiilor creștini să părăsească clasa, pentru a se alătura clasei de studii creștine”.

Citește și:  Un român din Spania șocat de desenele pornografice stradale din Bilbao: „Simpatizanții LGBT le vor și în școli!”

Un alt părinte de la o școală diferită din același oraș Samalout, situat la 250 kilometri de Cairo, a declarat că fiul său în vârstă de 11 ani a fost bătut cu bățul deoarece nu a recitat versete din Coran. Băiatul a fost băut cu bățul peste palme și apoi a fost forțat să stea cu mâinile ridicate în sus pe tot parcursul lecției, de către profesorul său Mohamed. Această pedeapsă i-a fost aplicată pentru că nu a reușit să spună pe de rost textele din Coran solicitate. Mulți creștini au fost forțați să fugă din alte țări ale Orientului Mijlociu, precum Siria și Irak, datorită terorii instaurate de Statul Islamic, dar în Egipt creștinii copți până de curând au fost în măsură să trăiască într-o marjă de toleranță acceptabilă.

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3

Close