Studiu

Copiii crescuți în cupluri cu „părinți” de același sex au mai multe șanse de a dezvolta depresii și obezitate

Un nou studiu apărut la începutul acestei luni în publicația Depression Research and Treatment (Depresia – Cercetare și Tratament) aduce noi probe împotriva teoriei conform căreia copiii crescuți de cuplurile de același sex nu sunt diferiți de cei crescuți de cupluri tradiționale, la câteva luni după ce această teorie a fost proclamată în mod eronat șiprematur de către surse mass-media ca fiind „dovedită științific”.

leviathan-barnevernet-300x194

Unul dintre cele mai convingătoare aspecte este acela că acest studiu este unul longitudinal, adică, un studiu în cadrul căruia au fost evaluate aceleași  persoane pe durata unei perioade lungi de timp. Într-adevăr, sursa studiului National Longitudinal Study for Adolescent Health (Studiul Longitudinal asupra Sănătății Adolescentului) este unul dintre cele mai impresionante, complete și costisitoare eforturi de cercetare prin observație ce se află în continuă desfășurare. Acesta nu este primul studiu care folosește informații provenite de la Studiul asupra Sănătății Adolescentului pentru a testa teoria lipsei de diferențe dintre cele două categorii de copii, dar este primul care ajunge la concluzii diferite, în baza mai multor motive.

Profesorul Paul Sullins, autorul studiului, a constatat că în timpul adolescenței copiilor crescuți de cupluri de același sex au fost raportate mai puține cazuri de depresie comparativ cu numărul cazurilor de depresie întâlnite la copiii crescuți de cupluri formate din părinți de sex opus. Dar, în momentul în care studiul a ajuns în a patra fază – cea în care copiii deveniseră tineri adulți, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani – proporția a fost inversată. Astfel, mai mult de jumătate din tineri, copii ai cuplurilor cu parteneri de același sex, au semnalat că trec printr-o depresie continuă, creșterea procentajului fiind una dramatică: de 33 de procente (de la 18 la 51 de procente). În același timp, procentul cazurilor de depresie la tinerii adulți crescuți de cupluri tradiționale a scăzut de la 22 de procente la sub 20.

Citește și:  27% din copiii români petrec zilnic minimum șase ore online, iar 61% s-au simțit inconfortabil după ce au accesat conținut inadecvat

Citeste mai departe aici.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 52

Close