Stiri externe

Copii bătuți și violați în instituțiile norvegiene

Barnevernet continua sa tacă.
Daca un parinte își bate copilul inseamna o problema uriasa pentru Barnevernet, dar în cazul în care un ofițer Barnevernet sau un angajat al unei instituții sociale bate un copil nimic nu se întâmplă. Rânduri de părinți ai căror copii au fost și / sau sunt bătuți și violați în instituțiile norvegiene au hotărât să vorbească.

barnevernet6

Un alt tabu în Norvegia este oprit. Și acesta este situația în instituțiile norvegiene unde copiii și adolescenții cu probleme disciplinare și de familie sunt plasați temporar. Din păcate, în loc să îi ajute pe copii, aceste instituții cauzează experiențe neplăcute și traume pentru tot restul vieții lor. Copiii sunt bătuți în mod repetat, iar unii dintre ei sunt chiar molestați sau violați.

Până nu demult a fost valabil ca ceea ce s-a întâmplat în instituții sa nu poată fi investigat. Chiar dacă părinții s-au plâns în repetate rânduri cu privire la practicile teribile din instituții, acestea au fost în mare parte ignorate și a spus că nu a fost posibil. Poliția a pus sub semnul întrebării, de obicei, angajații din anumite instituții sociale și apoi au inchis cazul.

Avocați, psihologi și activiști care luptă cu Barnevernet au început să colecteze sistematic cazurile care prezintă îndoieli cu privire la îngrijirea instituțională norvegiană. Ei au colectat multe cazuri și dovezi în care arată cum copiii au fost tratați cu brutalitate în instituții și în plasamente de asistenta parentala (pentru mai multe detalii a se vedea articolul din ziarul norvegian Aftenposten din 2011). Părinții acum cer ca acele cazuri să fie deschise și investigate din nou.

Citește și:  „Profetul apocalipsei” a încetat din viaţă

Monika este unul dintre părinți care nu se teme să vorbească deschis despre situația din Norvegia. Fiica ei a fost molestată în repetate rânduri, bătută brutal și violată într-o instituție în care ea a fost plasată pentru că a raportat cum tatăl ei vitreg a molestat-o. Toate semnele evidente ale violenței au fost refuzate de instituție și au descris ca fiind „auto-vătămare” ca reacție la influența rea a familiei sale. Instituția și Barnevernet minimizat cazul și au început să amenințe mama cu interdicția de a-și vedea fiica. Cazul nu a fost încă închisă.

Citeste mai multe aici

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1

Close