EditorialeInformatii utile

Contracepţia a încurajat răspândirea abuzului sexual

LifeSiteNews.com, 1 decembrie 2017 — Epidemia de hărţuire şi abuzuri sexuale se datorează în principal răspândirii contracepţiei, a scris la sfârşitul lunii noiembrie editorialista Peggy Noonan în Wall Street Journal.

Astfel, de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving), mare sărbătoare americană care precede Crăciunul, un ziarist de la un mare titlu al presei americane şi internaţionale ajunge la concluzia că separarea actului sexual de abilitatea acestuia de a crea viaţă conduce la transformarea femeii în obiect sexual şi abuzarea ei:

Odată ce ai separat sexul de potenţialul lui schimbător de vieţi şi dătător de viaţă, bărbaţii ajung să îl perceapă drept o dorinţă ca oricare alta. Şi, odată ce vor ajunge să gândească astfel, violările de natură sexuală nu vor mai avea aceeaşi încărcătură de gravitate. Îşi vor găsi scuze, la fel ca în cazul oricărui delict minor: un furt neînsemnat, un pacheţel de gumă de mestecat pe care îl iei de pe tejghea fără să plăteşti.

Editorialista pomeneşte explozia de acuzaţii de abuz sexual care a avut loc la Hollywood şi Washington, DC în ultimele luni, precum şi un sondaj recent din SUA care arată că aproape două treimi din femeile americane au experimentat o formă de abuz sau hărţuire sexuală. Ea mai arată că formele de abuz au devenit tot mai brutale cu timpul şi menţionează observaţia unui preot catolic care a spus:

Contracepţia degradează oamenii. La fel şi avortul.

Explicaţia creştinilor de pretutindeni este că, atunci când actul unirii fizice este separat prin contracepţie de finalitatea lui dătătoare de viaţă, cei doi parteneri renunţă la deschiderea către Viaţă şi implicit la prezenţa lui Dumnezeu în îmbrăţişarea lor. Aceasta îi degradează pe cei doi şi natura relaţiei lor, iar experienţa ultimelor decenii, confirmată de studii, arată că, odată cu răspândirea contracepţiei, s-au răspândit şi adulterul şi desfrâul, iar oamenii se căsătoresc mai greu şi divorţează mai repede.

Odată cu contracepţia s-a răspândit şi avortul. Însuşi Alan Guttmacher, fost preşedinte la Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din SUA şi din lume, a spus la un simpozion din 1968:

Avortul la cerere despovărează soţul de orice responsabilitate şi îl transformă în simplu animal coital.

Sursa: stiripentruviata.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 8

Close