Stiri externe

Congresul SUA va decide retragerea finanțării publice clinicilor de avort

Președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite, republicanul Paul Ryan, a anunțat că următorul proiect de lege, după revocarea legii lui Obama privind asigurările sociale (așa zisa Obamacare), va avea ca obiectiv retragerea finanțării publice destinată Planned Parenthood.

Această instituție (Planned Parenthood) se descrie pe ea însăși ca fiind cea care înlesnește accesul populației la „serviciile vitale privind sănătatea reproductivă, educația sexuală și informarea a milioane de femei, bărbați și tineri din întreaga lume”. Cu toate acestea, diverse grupuri conservatoare, califică această instituție ca fiind cea mai mare clinică de avort din lume.

Ryan a declarat joia trecută că legislatorii din Partidul Republican vor face tot ceea ce depinde de ei pentru a tăia toate fondurile federale destinate acestei instituții. „Legislația privitoare la Planned Parenthood se va afla în proiectul nostru de reconciliere”, a spus Ryan într-o conferință de presă, ca răspuns la o întrebare privitoare la planurile de definanțare a organizației.

Acest anunț se produce după ce un monitor special al Camerei a emis un raport prin care Planned Parenthood era acuzată de violarea legilor federale. Raportul dezvăluia că respectiva clinică a modificat procedurile de avort, cu scopul de a obține țesuturi de la copiii nenăscuți, organe ce apoi erau vândute.

Un membru al monitorului, congresmena Diane Black, republicană din Tennessee, a declarat: „Investigația amănunțită ce a fost efectuată a scos la iveală oribila realitate a unei industrii a avortului cu scopuri lucrative, ce nu era deloc interesată de cele mai elementare chestiuni etice.

CBN News a abordat această problemă într-o discuție cu Kristan Hawkins, președinta Student for Life.

„Există multe cazuri în acest raport, și nu doresc să intru prea mult în detalii deoarece sunt șocante, dar vorbim aici de avorturi târzii (în timpul ultimelor luni de gestație)”, a spus Hawkins.

Citeste mai mult pe: benidradici.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1

Close