SondajeStiri externe

Congresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestini

Congresul SUA este predominant creștin. Aproximativ 91% dintre parlamentarii federali s-au declarat credinciosi creștini,titreaza lonews.ro

Acest procent de deputați creștini exprima, totusi, un decalaj fata de proportionalitatea crestinilor din randul populației Statelor Unite: doar 71% dintre adultii americani sunt credinciosi creștini.

O analiză recentă a Pew Research Center asupra datelor legate de Congres, colectate prin apel nominal, a dezvăluit o serie de lucruri interesante în ceea ce privește structura religioasă a prezentului Congres.

Astfel, catolicii se afla in randul reprezentantilor tuturor statelor cu excepția a 11 dintre acestea. Cu toate acestea, doar 21% din populatia adulta SUA si 31% din Congres sunt catolici. Din total, doar 9 state au reprezentanti in proportie de peste 50% catolica, în ce priveste identitatea lor religioasă. Intre acestea, se numara New York si Pennsylvania.

Hawaii nu are niciun repezentant creștin in cadrul delegatiei sale la Congres. Cu toate acestea, creștinii reprezinta 63% dintre adultii hawaieni. Delegația in cauza este formata din 2 budiștii, 1 evreu și 1 hindus.

Citește și:  ISRAEL: Netanyahu şi Gantz au semnat acordul pentru un guvern de uniune naţională

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 34

Close