Stiri interne

Coaliția pentru Familie: Solicităm Camerei și Senatului să dezbată proiectul de lege în procedură de URGENȚĂ

CCR a avizat inițiativa constituțională care definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie CU UNANIMITATE de voturi. Coaliția pentru Familie: Solicităm Camerei și Senatului să dezbată proiectul de lege în procedură de URGENȚĂ

plen-senat

ACTUALIZARE 19:00 Curtea Constituțională a României anunță, printr-un comunicat de presă că „în ziua de 20 iulie 2016, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza a doua din Constituția României și al art.21 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere, în conformitate cu  prevederile art.150 și art.152 din Constituție, precum și ale  Legii nr.189/1999, inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată «Lege de revizuire a Constituției României», prin care se propune modificarea art.48 alin.(1) din Constituție.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a constatat că inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată «Lege de revizuire a Constituției României» îndeplinește condițiile prevăzute de art.150  și art.152 din Constituție.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului.”

ACTUALIZARE 16:00 Coaliția pentru Familie, inițiatoarea procesului constituțional avizat de CCR prin decizia de azi, a reacționat și a cerut prompt Parlamentului să discute acest proiect de lege.

„În urma eliminării oricăror obstacole de constituționalitate, legalitate și procedură, responsabilitatea ce revine Parlamentului României nu poate fi în nici un fel eludată.

Inițiatorii propunerii de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii căsătoriei și familiei SOLICITĂ Senatului și Camerei Deputaților să dezbată și să adopte în procedură de urgență proiectul de lege, în așa fel încât referendumul de revizuire să poată fi organizat la data alegerilor generale din 2016( de la finalul lui noiembrie -n.r.)”, a anunțat Coaliția pe pagina oficială de facebook.
Citeste mai departe pe: www.activenews.ro
Citește și:  STRIGATOR LA CER! Biserica Ortodoxă Română vinde țigări și alcool.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

Close