Editoriale

Cine l-a cunoscut pe omul si pastorul Florin Ianovici ?

“Preaiubitilor , nu uitati… dragostea  acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata.”

Cine l-a cunoscut  pe omul si pastorul Florin Ianovici, cu siguranta isi va aminti de aceste cuvinte rostite de acesta in incheierea fiecarei slujbe si mai presus de aceasta, stie ca acesta este si leitmotivul si motto-ul vietii sale.

Departe de mine gandul de a aduce un elogiu sau o oda unui om, cum imi vor imputa cu siguranta pseodocriticii literari si religiosi, maestrii timpului pierdut, gramaticii si justitiei pe taramul facebook-ului, pe care cu atata rusine si repugnanta imi voi asterne si eu de aceasta data cateva ganduri.;  dar  ma simt indreptatit sa fac acest lucru, intrucat si eu, ca atatia alti “batuti de soarta” , in momente dificile, cand nimeni altcineva , niciun pastor , maret lider religios, conducatori de congregatii si mauzolee stinse si adormite, de enoriasi motaind la truismele amorfe si amortite, rostite de la amvoane decedate , lipsite de viata si traire din Dumnezeu si dragoste pana in cei mai adanci rarunchi….da in gramada aceasta, am gasit o licaririe, un om care inca mai sta in spartura, un om ce posteste, plange, si se roaga cu cel suferind, un om “ce ajuta orfanul”,  nu doar de la amvoane, ci ca stil de viata zi de zi, ce alearga la miez de noapte sa se roage cu cel bolnav si da, un om,  ce nu-mi va fi rusine sa-l ascult de la amvon indiferent ca sunt doctorul docent sau sudorul Domnului,  pentru ca propozitiile sale vor avea intotdeauna “subiect si predicat”, si mai presus vor avea subiecte si predicate, unse de Dumnezeu, c e ajung la orice inima, ca-I mai mare sau mica in functie de colesterolul furnizat de avutie sau lipsa.

florin-ianovici-mic

In acest cadru stupefiant , in aceasta seceta de lideri cu ungere si viziune, cu care majoritatea cultelor si religiilor se confrunta astazi oricum, cum este posibil ca un cult/religie , sa-si atraga in mod deliberat, atata defaimare, rusine, lovindu-si  propriile madulare, cum este posibil ca invidia, rautatea si nedreptatea sa salasluiasca alaturi si mai presus, sa ridice la rang de mijloace de proba si sentinta in justitie,  prostia si patologia unor boli psihice evidente , intemeindu-si un intreg probatoriu, pe cuvintele unor fiinte macinate de diferite dureri, frustrari , legaturi de pacat,  neputinte sau poate chiar afectiuni patologice vizibile in unele cazuri?

Cel  mai grav , este  ca nu se loveste intr-un om,  intr-o grupare, religie, ci in insasi lucrarea lui Dumnezeu, in El, ……..in, dragoste, caci…” dragostea  acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata.”

Daca ai fost intarit, incurajat de acest slujitor Florin Ianovici si esti de partea ADEVARULUI, te rog alatura-te noua.

florin-convertimage

Tags

Informatii similare

6 Comments

  1. Am cunoscut pe omul Ianovici – am rămas cu gust amar. Se lăuda că nu e păcat să manipulezi. Omul Florin Ianovici se lăuda des și călca peste alții. Se ținea superior față de ceilalți și bârfea mult pe toată lunea. Datorită lui am învățat să mă feresc de oameni “mari” și să mă uit la Isus. Mă rog pentru Ianovici să își recunoască Greșelile și să se apropie de Dumnezeu care îl iubește. Între-un final mândria aduce pieire – Toți avem nevoie de Dumnezeu. Oamenii sunt doar oameni … Răi.

  2. Cam fara cap si coada, o serie de generalizari scrise de un anonim caruia ii repugna ca serie pe online

  3. omule care ai scris articolulnu mai rastalmacii biblia si nu mai predica o evanghelie falsa! Da Dumnezeu ii dragoste dar nu iti permite sa traesti oricum in numele dragostei, ca dumnezeu ii si un foc mistuitor….partea asta a luiDumnezeu nu iti place sa propovaduesti ci doar dragostea, ca in numele dragostei sa va justificati voi viata murdara si faptele facute in intuneric….m-am saturat de atatia care vestesc o evanghelie incomplecta!

  4. “Daca doi oameni iti spun ca esti “beat”, du-te si te culcă, chiar daca n-ai băut nimic !”
    Nu stiu exact ce s-a întimplat cu Florin Ianovici, dar mi s-a părut si la el, ca si la “tovarasul lui” Vlady Pustam, ceva foarte artificial in mesajele lor si expresiile folosite.
    Am invatat ceva tare interesant de la un lucrator serios cu multa experimență în lucrare: “Cei care par foarte sipirituali, sunt si foarte senzuali !” Avem cazuri chiar si-n Sfinta Carte, si-n istoria Crestinismului si-n generatia noastra, din nefericire ! Think about ! Nu condamnam, nu aparam, ci ne rugam !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 36

Close