Stiri externe

China : Uciderea soției pastorului Li Jiangong dă Bisericii dreptul de a exista

Ca răspuns la presiunile  internaționale facuta de media si sustinatori ai biserici crestine chineze in urma crime abominabile,autoritățile au dat aviz favorabil pastorului  Li Jiangong de a-si pastra terenul pe care a fost construita biserica demolata.

chine-eglise-310x165

Va reamintim ca in data de 14 aprilie 2016 muncitorii unei companii imobiliare incep demolarea bisericii iar pastorul si sotia acestuia se opun vehement  deciziei autoritatiilor.

Ding Cuimei si Li Jiangong sunt impinsi de conductorul utilajului intr-o groapa si sunt ingropati de vii. Din pacate pentru sotia pastorului nu s-a mai putut face nimic ea decedand cateva ore mai tarziu.

Poliția a deschis o anchetă  iar conductorul buldozerului a fost inchis si acuzat de omor.

Situația este cu atât mai gravă cu cât autoritățile locale rămân pasive, indiferente și chiar vinovate de multe ori. În această privință, Ryan Morgan, reprezentantul International Christian Concern pentru China, a declarat că „în China, creștinii continuă să se confrunte cu hărțuire, intimidare, agresiune și chiar răpire ordonate de autoritățile locale, care nu par să fie prea îngrijorate de faptul că vor suferi consecințe pentru acțiunile lor”.

Se estimează că în China locuiesc circa 130 de milioane de creștini, deși statul preferă numărul oficial de 67 de milioane. Unele voci spun chiar că în fiecare zi au loc 10.000 de convertiri la creștinism. Sunt jurnaliști care apreciază că după 60 de ani de persecuție, creștinismul a devenit cea mai numeroasă religie din China.

Info Crestin

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 83

Close