Persecutii

China l-a arestat pe liderul sau bisericesc crestin de cel mai inalt rang

China l-a arestat pe liderul său bisericesc de cel mai înalt rang de dupa revoluția culturală, conform Release International, care ii sprijină pe creștinii persecutați din întreaga lume.
inchisoare

Arestarea este cea mai recentă mișcare împotriva creștinilor care se opun campaniei de indepartare a crucilor de pe biserici. Aceasta indică o represiune împotriva creștinilor din China, care a escaladat acum, la nivelul Bisericii recunoscute de stat,relateaza lonews.ro

Prin urmare, China l-a arestat pe pastorul celei mai mari Biserici recunoscute oficial in tara și acesta este tinut, in prezent, într-o așa-numită “închisoare neagra” – un centru de detenție neînregistrat, aflat la o locație necunoscută.

Arestarea vine la zece zile după ce autoritățile l-au eliminat pe pastorul influent, Gu Joseph Yuese, de pe poziția sa de oponent al politicii de inlaturare a crucilor din Zhejiang, o provincie din estul Chinei. Oficialii au indepartat 1500 cruci din provincie. Zhejiang are o concentrație mare de biserici și o prezență creștină foarte vizibila.
Șase cruci au fost eliminate doar saptamana trecuta, conform China Aid. Justificarea acestei actiuni se bazeaza pe formula: “siguranța publică”.
Pastorul Gu, din Biserica Chongyi Hangzhou, s-a opus public campaniei de îndepărtare a crucilor, începuta în 2014.
Liderul crestin al aparatorilor pentru drepturile omului, Zhang Kai, a încercat să pornească o acțiune legală împotriva indepartarii crucilor. Si el a ajuns in “închisoarea neagra”. Mai multi pastori și avocatul lor sunt acum în spatele gratiilor.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 68

Close