Persecutii

CHINA: DEJA 3650 DE ZILE ÎN ÎNCHISOARE PENTRU PASTORUL ALIMJAN YIMIT

Arestat în 2008 și condamnat la 15 ani de închisoare în 2009, pastorul Alimjan Yimit a îndeplinit două treimi din sentința sa în China. Creștinii locali ne dau știri.

Alimjan Yimit (foto) este un lider al bisericii locale care plătește un preț ridicat pentru credința sa creștină și mărturia sa printre Uigurii din vestul Chinei. Creștinii locali ne-au transmis știri despre el. Acum îi este permis să sune la familia sa o dată pe lună:

«Pentru el, a putea vorbi cu soția lui Gulnur și cei doi fii ai lui este cel mai fericit moment. Fiul său cel mai mare tocmai a fost admis la universitate, ceea ce îl bucură pe Alimjan, care se află într-o stare de pace spirituală și stabilitate fizică. Deși este încă în închisoare, condițiile de viață sunt mai bune decât atunci când  era în câmpul de reeducare», au raportat.

Pentru familia sa, testul acestei lungi despărțiri rămâne de temut. Cu toate acestea, Gulnur și fiii săi își păstrez credința, purtată de rugăciuni. «La început am fost atât de slabă încât abia puteam să mă ridic. Dar Domnul ne-a auzit și mi-a dat o nouă putere. Pot merge mai departe cu mai mult curaj și am învățat multe», spune ea.

Alimjan este Oigur, un grup etnic majoritar musulman aproape de popoarele din Asia Centrală. Angajat într-o societate agricolă britanică și șef al unei biserici clandestine, Alimjan a fost supravegheat de foarte aproape de poliție până când a fost arestat.

Alimjan a fost arestat și închis în 2008. Timp de 18 luni, i sa refuzat contactul cu familia și a suferit abuzuri grave care l-au condus la spital. În cele din urmă, în octombrie 2009, Alimjan a aflat că a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru «Dezvăluirea de secrete de Stat organizațiilor străine». Dar pentru martorii care l-au frecventat, nu există nici o îndoială că Alimjan a fost arestat din cauza credinței sale creștine.

În prezent, autoritățile avertizez creștinii nu să se mai întâlnească în biserici neînregistrate (de exemplu, clădirile comerciale închiriate) sub amenințarea cu consecințe grave. Astfel, în provincia Henan, aproximativ o sută de biserici au fost închise in luna martie, forțând creștinii să se adune acasă la unul și la altul în mod clandestin!

Chiar daca sunt convinși că «creștinii sunt oameni buni», guvernul chinez vede Biserica ca o forță destabilizatoare din cauza creșterii al creștinismului. Preocuparea statului este de a adapta creștinismul la realitatea culturală, lingvistică și politică a țării pentru a unifica populația. Din martie 2018, Partidul Comunist Chinez și-a desființat Biroul de Afaceri Religioase pentru a plasa acest domeniu sub controlul direct al Comitetului Central.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 84

Close