PersecutiiStiri externe

China continuă represiunea asupra bisericilor creștine

Guvernul chinez continua masurile de represiune impotriva crestinilor si  bisericilor crestine si a anuntat ca isi va intensifica campania represiune contra crestinismului.
china
Ziarul crestin Christian Post, a raportat ca sub presedintele chinez Xi Jinping, crestinii din China au suferit cele mai grele persecutii din ultimii 20 de ani. In particular, in ultimii doi ani, guvernul condus de Xi si-a concentrat efortul pentru a arata clar ca activitatea religioasa va fi monitorizata indeaproape.
Unele rapoarte arata ca anul trecut, 2014, crestinii chinezi au suferit cea mai grea persecutie a ultimei  generatii.
Christian headlines.com a raportat mai devreme ca China a fost la centrul unei campanii de a da jos crucile de pe acoperisurile multor biserici. Pe langa campania de inlaturare a crucilor, guvernul chinez a daramat peste 1 700 de biserici si a pus in inchisoare crestini proeminenti impreuna cu avocatii lor.
Zhang Kai, un avocat chinez proeminent, a fost acuzat ca este un pericol pentru ”securitatea nationala” a Chinei, pentru ca a ajutat crestinii in lupta lor de a mentine crucile pe acoperisurile bisericilor.
Ziarul oficial al Partidului Comunist din China, Zhongguo Mingzu Bao, a facut anuntul ca aceste represiuni vor continua si chiar se vor intensifica. Potrivit ziarului, presedintele Xi vrea ca sa aiba mai mult control asupra bisericilor si activitatilor religioase.
Totusi, in ciuda persecutiilor si restrictiilor libertatii religioase,  biserica din China experimenteaza o crestere rapida, estimandu-se ca un numar de peste 10 000 de persoane se convertesc la crestinism zilnic.
Citește și:  Țara unde creștinii varsă sânge
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 9

Close