PersecutiiStiri externe

China comunistă persecută biserica creștină. Europa atee tace!

Europa atee tace! Autorităţile comuniste locale au apelat la un grup de persoane certate cu legea pentru a pătrunde în perimetrul bisericii Zion Church, cea mai mare biserică de casă din Beijing, ca să-i ameninţe pe credincioşii care sunt consideraţi că fac parte dintr-un cult.

Organizaţia International Christian Concern (ICC), a raportat că o solicitare pentru rugăciune a fost transmisă printr-o aplicaţie de mesagerie electronică, pentru ca mâna lui Dumnezeu să intervină în situaţia creată.

Incidentul a avut loc pe 5 iulie a.c., când persoane rău-intenționate au împiedicat membrii bisericii să se adune pentru închinare.

Credincioşilor nu le-a fost permisă nici să înlăture cordoanele care blocau intrările în clădire şi nici să aibă acces la calculatoarele sau documente aflate în interiorul clădirii bisericii.

„Ultimele represiuni ale autorităţilor comuniste împotriva creștinilor din China reflectă dispreţul total pe care preşedintele chinez Xi Jinping îl are pentru religie. China trece prin cea mai grea persecuţie împotriva creştinilor de la Revoluţia Culturală iniţiată de către Mao,” a declarat Gina Goh, director regional în cadrul ICC.

„Statele Unite şi comunitatea internaţională nu ar trebui să rămână indiferente la nedreptăţile la care sunt supuşi creştinii chinezi. Să continuăm să ne rugăm pentru putere şi înţelepciune pentru Biserica din China care trebuie să treacă prin această perioadă dificilă.”

Zion Church are peste 1.500 de membri împrăştiaţi în 8 adunări aflate mai multe locaţii din Beijing, şi reprezintă o ţintă a represiunii dusă de către autorităţile comuniste.

Autorităţile au încercat sa forțeze conducerea bisericii să instaleze camere de vedere pentru a spiona credincioşii, atât în interiorul cât şi în jurul clădirii bisericii.

Organizaţia China Aid a relatat că biserica se află în dificultate, având de ales între a ceda insistențelor autorităţilor care cer o mai intensă monitorizare a credincioşilor şi dreptul la libertate religioasă care este garantat de către constituția chineză.

Pastorul bisericii, Guo Xijun, s-a opus instalării camerelor de luat vederi.

„Acesta este un abuz din partea autorităţilor, a căror putere a scăpat de orice control. Logica este aceea de a intimida şi controla. Unii creştini spun că nu trebuie nici să ne îngrijorăm, nici să ne fie frică. Într-adevăr nu ne temem de nimic pentru că noi ne-am dat deja viaţa în mâinile Domnului,” a mai spus pastorul Guo.

„Totuşi dacă ascultăm orbeşte ordine fără să ne gândim şi să căutăm voia lui Dumnezeu, acest lucru ar fi un act periculos şi iresponsabil.”

Bisericile de casă de pe tot cuprinsul Chinei au avut de înfruntat o represiune intensă din partea autorităţilor comuniste în ultimul an. Pe 30 iunie, oamenii legii au năvălit într-o biserică de casă din Guangzhou, au dat o amendă exagerat de mare şi l-au arestat pe pastorul bisericii.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Close