Persecutii

Cel mai violent an pentru crestini: Tara in care parintii isi fac cruce in secret fata de copii

Anul 2015 a fost cel mai violent an din istoria moderna pentru crestinii din intreaga lume, potrivit unui raport Open Doors.

crist-persec-2-500x433

Studiul preluat de site-ul Basilica prezinta primele 50 de tari in care conditiile de trai ale crestinilor sunt foarte dificile. “Pentru al 14-lea an consecutiv, Coreea de Nord este cel mai periculos loc din lume pentru crestini. Acestia isi practica religia in secret, parintii nedezvaluind credinta crestina propriilor copii de teama de a nu fi descoperiti”, se arata in raportul Open Doors.

De asemenea, sustin autorii studiului, intre tarile in care nivelul persecutiilor impotriva crestinilor a crescut alarmant se numara si Eritreea, Pakistan, Tajikistan, Afganistan, Azerbaijan si Kuweit.

Papa: Nu asistati muti si inerti la crimele impotriva crestinilor

Conform raportului, mai mult de 7.000 de crestini au fost omorati din motive religioase, excluzand Coreea de Nord, Siria si Irak, unde inca nu exista o evidenta.

De ce sunt crestinii cel mai persecutat grup religios din lume?

In acelasi timp, aproximativ 2.400 de lacasuri de cult au fost atacate sau distruse in 2015, dublu fata de anul 2014.

Open Doors este o organizatie internationala care sprijina crestinii din intreaga lume si care ofera solutii pentru un trai decent, programe de studiu si leadership si servicii juridice.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 88 =

Close