Articole X

Ce spune Biblia despre adulter

Ce spune Biblia despre adulter? În primul rând, Cartea Sfântă interzice prostituţia, adulterul, dar şi sexul înaintea căsătoriei, fiind promovată o viaţă în care trebuie urmată morala creştină care îndeamnă la reţinere şi respectarea valorilor căsniciei.

Cheating-Husband-geeksandcleats

Ce spune Biblia despre adulter. Monogamie

Biblia vorbeşte despre monogamie în planul Creatorului. Bărbatul trebuia să aibă o singură soţie, iar femeia să aibă un singur soţ după cum arată Geneza 2, 24; Matei 19, 4-6. Poligamia, fie ca este prin căsătorii repetate ), fie prin mai mulţi parteneri de viaţa în acelaţi timp nu e acceptată.

Porunca a şaptea din Decalog

Biblia este cat se poate de clară cu privire la acest subiect şi prin cea de-a şaptea poruncă din Decalog: „Sa nu preacurveşti!”. Instituţia căsătorie trebuie respectată cu sfinţenie.

Ce spune Biblia despre adulter. Divorţ în caz de adulter

În cazul adulterului, Biserica a admis divortul, după cuvântul Mantuitorului Hristos ((Matei XIX, 8-9) care a susţinut că pentru motive bine determinate precum moartea si adulterul, acesta având ca efect moartea morală a soţului vinovat.
Bărbatul cu adulteră, fără minte şi nelegiuit

În privinţa femeilor pare a fi mai multă rigurozitate în învăţăturile biblice.  În Ieremia se arată că „femeia de se va împreuna cu alt bărbat, să nu se mai întoarcă la sotul ei, ci spurcându-se sa se spurce” (Ieremia III, 1): De asemenea,: „Cel ce ţine adultera, este făra de minte şi nelegiuit” (Pilde XVIII, 23)

Citește și:  Intelectual homosexual despre homosexualitate: Un stil de viață incompatibil cu moralitatea și care distruge căsătoria; „atât de singuri, că își doresc SIDA”

Ce spune Biblia despre adulter. Judecaţi de Dumnezeu

Biblia avertizează că Dumnezeu îi va judeca pe adulteri (Evrei 13:4), precizându-se şi: „Căsătoria să fie onorabilă la toţi şi patul conjugal să fie nepângărit.” (Evrei 13:4)

adevarul.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 70 =

Close