Editoriale

Cazul Florin Ianovici vazut de Elena Marin Alexe: Când tăcerea devine de plumb

Dacă aş asemăna conducerea cultului penticostal cu clopotele unei uriaşe catedrale care tac, deşi restriştea îşi arată colţii hidoşi, parcă s-ar cere o întrebare retorică: de ce nu bat clopotele adevărului? Apostolul Pavel în 1Cor.

blog 4

îmi descrie atributele Dragostei lui Dumnezeu care printre altele, crede totul. Am aliniat vesetele din Corinteni începând cu vers. 4 şi continuând, făcând o acoladă între John Pop şi Florin Ianovici. Nu-i cazul să vă dau eu răspunsul care  a rezultat, poate fiecare să-l afle.
Eu îl cred pe pastorul Ianovici, nu pe cei care fierb veninul la foc molcom.

E dureros că împotriva adevărului s-au aliat doi pastori din comunitatea de Bucureşti, Oros şi Meştereagă, aşa se spune pe la colţuri. Nu ştiu cine sunt, nu am auzit până acum de ei, deci nu vreau să spun nimic  în privinţa lor. Dar, dacă chiar sunt nevinovaţi şi nu au participat la acest complot împotriva pastorului Ianovici, de ce nu dezmint aceste zvonuri? Oare de teama lui J.P?  Eu una pot înţelege: ori sunt vinovaţi de furnizarea probelor cusute cu aţă albă şi nu mai pot ieşi din cercul vicios al lui J.Pop, ori comunitatea de Bucureşti
le permite acest lucru.

Încă se mai cern mizerii asupra pastorului Ianovici,  conducerea cultului tace şi tace, iar creştinii se împart în două tabere. De ce nu se vrea lumină în acest caz? Cine are interes obscur pentru denigrarea lui Florin Ianovici, nu realizează că toată avalanşa bârfelor murdăreşte tot cultul Penticostal. Pe cât de fericită eram când a început mişcarea de susţinere a fam. Bodnariu, văzând dragostea frăţească la unison, o putere care poate muta şi munţii , îmi spuneam, pe atât de ruşinată mă simt acum şi profund dezamăgită de atitudinea celor care au pretenţia să se numească fraţi şi să afirme că fac parte din trupul lui Hristos. S-o luăm logic.Cum e posibil ca pe fr.Ianovici să-l chinuie o criză de astm, să nu poată respira de durere şi eu, poate, piciorul drept, să bat tactul unei melodii auzite doar de mine şi să-mi doresc să dansez? Mai fac eu parte din trupul lui Hristos? Mai pot afirma că sufăr cu fratele meu?

Citește și:  Florin Ianovici. MinciuniIe cu Mos Craciun!

Îmi place să cred că şi cei din Conducerea cultului fac parte din trupul divin. Dacă da, s-o dovedească.

PS.Am scris asta deoarece unii dintre prieteni mă evită, alţii îmi dau replici amare, iar eu nu am nici o vină, decât că, am ales să spun adevărul, aşa cum îl simt.

Elena Marin Alexe

CITESTE SI: Cazul Florin Ianovici: De ce tace conducerea Cultului Penticostal?

12822626_10208595988519602_1352289367_o

Tags

Informatii similare

2 Comments

  1. Domnule dragă, dar de ce Florin nu a spus niciodată răspicat că nu a făcut aşa ceva? Nu iese fum fără foc! De ce nu citați şi versetele care spun că trebuie să te despărți de cel ce face asta? ,,dacă ochiul tău. …dacă mâna ta…..etc. … Dacă Florin nu spune că nu a făcut asta, este normal ca fiecare să creadă ce vrea. Ok?. În lipsa unui răspuns din partea lui, nu a cultului, că nu cultul trebuie să spună dacă a păcătuit sau nu, ci el însuși, fiecare crede ce vrea. E liber da?

    1. Pastorul Ianovici a dezminţit public, pe pagina sa în data de 7 Martie, că a fost ţinta unor calomnii şi defăimări. Pentru o mai profundă înţelegere a expresiei calomnie vă sfătuiesc să consultaţi DEX-ul. Ori poate aţi fi vrut un răspuns aşa mai miezos …cu subiect şi predicat? Eu nu cred că este cazul. Oricum cine l-a crezut a făcut-o şi înainte de a citi dezminţirea dumnealui. Dar deoarece pastorul Ianovici nu este o persoană oarecare, ci un foarte cunoscut lucrător, cred că ar fi de competenţa conducerii să dea un comunicat, astfel credincioşii, mai ales cei care sunt mai “neastâmpăraţi”, se vor potoli …măcar până la următoarea bârfă.
      Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 88

Close