Editoriale

Cazul Florin Ianovici: De ce tace conducerea Cultului Penticostal?

IEREMIA 23 (1-4)

1.”Vai de pastorii care nimicesc si risipesc turma pasunii Mele, zice Domnul.

2.De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel impotriva pastorilor care pasc pe poporul meu: “Pentru ca Mi-ati risipit oile, le-ati izgonit si nu v-ati ingrijit de ele, iata ca va voi pedepsi din pricina rautatii faptelor voastre, zice Domnul.

3.Si Eu insumi voi strange ramasita oilor Mele din toate tarile in care le-am izgonit; le voi aduce inapoi in pasunea lor si vor creste, si se vor inmulti.  

4.Voi pune peste ele pastori care le vor paste; nu le va mai fi teama, nici groaza, si nu va mai lipsi niciuna din ele, zice Domnul.”

12822626_10208595988519602_1352289367_o

 

De mai bine de o luna de zile tot internetul vuieste cu defaimari, acuzatii, comentarii pro si contra, vorbe jignitoare, insulte. Acuzatiile sunt aduse pastorului Florin Ianovici, “dovada” acuzarii fiind: “marturia sfasietoare  si plina de regret a Adrianei Nita”, iar atacurile, ca un val tsunami, au atins tot ce este in jurul pastorului, sotia, fetele, prietenii, colaboratorii, biserica Betel.

Cu toate ca acuzatiile erau foarte grave si rusinoase, chiar pentru un credincios simplu cu atat mai mult pentru un slujitor, luand o amploare foarte mare pe internet si ajungand pe toate continentele si reusind sa imparta credinciosii in pro si contra, conducerea cultului a hotarat ABIA DUPA O LUNA  sa “judece cazul”!

Oare de ce asa de mult timp a durat? Atat este de ocupata conducerea cultului incat i-a luat o luna sa programeze aceasta “judecata”? Daca acuzatia nu era indreptata impotriva unuia din cei mai cunoscuti predicatori roman si ar fi fost indreptata, sa zicem, impotriva mea, cand ar fi fost pusa pe ordinea de zi si judecata? Daca pentru pastorul Ianovici, coleg si slujitor cu toti din comitetul executiv a fost nevoie de o luna intreaga pentru programarea cazului sau,  pentru un om simplu ca mine speranta este dusa pe apa…Dambovitei!

 

Nu s-a parut un caz important pentru IMAGINEA Cultului ca organizatie si a comunitatii penticostale in general?  Au avut nevoie sa stranga dovezi, sa faca anchete, sa audieze martori?

Aceasta delasare (nu stiu ce sa cred, poate chiar voita, dar atunci se naste intrebarea DE CE?) a facut ca amploarea cazului, mult prea mare pentru o comunitate crestina si mult prea rusinoasa, sa atinga cote de neimaginat.

Fiecare ne-am dat cu parerea, am comentat dupa cum am crezut de cuviinta, am acuzat, am aparat. S-a aruncat cu “noroi” in unul si altul.

Toate discutiile au fost alimentate si incitate de un personaj cu “personalitati” multiple si “functii” diferite in functie de interlocutor, clujeanul John Popp.

La inceput am crezut ca omul chiar crede ce spune, ca vrea sa faca curatenie, sa indrepte si sa-i disciplineze pe cei care gresesc. Am crezut ca este un pocait cu “ochelari de cal” si nu accepta nici un compromis. Dar pana la urma,  acest “prea-neprihanit” om fara caracter nu este decat un  demagog apostat, un om bolnav. Mai exact, nici o persoana sanatoasa mintal si sanatoasa in credinta nu poate scrie comentariile care se gasesc pe pagina lui de facebook.

Acest om este cunoscut de multi pastori, mai ales de cei din conducerea cultului unde a slujit si el pentru o vreme. Si el la randul lui cunoaste o multime de pastori pe care ii are trecuti pe lista lui neagra si nu scapa nici o ocazie sa posteze pe pagina de facebook lucruri denigratoare si vorbe de om “fara rusine de oameni” si “fara frica de Dumnezeu”.

Citeste mai mult pe: cornelilioi.com

 

Tags

Informatii similare

7 Comments

 1. Spunem că suntem parte din Trupul lui Hristos.S-o luăm logic.Cum e posibil ca pe fr.Ianovici să-l chinuie o criză de astm, să nu poată respira de durere şi eu, poate, piciorul drept, să bat tactul unei melodii auzite doar de mine şi să-mi doresc să dansez? Mai fac eu parte din trupul lui Hristos? Mai pot afirma că sufăr cu fratele meu?

  Îmi place să cred că şi cei din Conducerea cultului fac parte din trupul divin. Dacă da, s-o dovedească.

  http://hailaplimbare.blogspot.ro/2016/03/cand-tacerea-devine-de-plumb_12.html

  1. Cine are competenta de a decide daca un om face parte sau nu din trupul lui Hristos ? Inima omului este atat de inselatoare incat este imposibil, din afara, sa se stie care este starea reala, din punct de vedere spiritual, al individului. Oare a fi pastorul unei biserici, a fi predicator este de ajuns ca sa te poti numi un copil al lui Dumnezeu ? Dumnezeu, care vede in adancul sufletului si a gandurilor nostre, doar El poate sa dea verdicte despre cine este bun si cine este rau, cine este drept si cine este nedrept. Pana una alta, noi trebuie sa fim sare si lumina pentru cei din jur. Daca am ales sa fim piper sau ardei iute, asta se va simti negresit prin feedback-ul celor din jur. Un om al lui Dumnezeu nu poate sa aibe o marturie proasta in lume, atat timp cat il cauta pe Dumnezeu cu toata inima, pentru ca si El are un cuvant de spus.

 2. Am verificat acum si pe postul newsnetcrestin, au furat in intregime articolul meu fara a preciza sursa….este o rusine ce se intampla in media din tara. Cumva, acest furt intelectual ar trebui stopat. Puteti face primul pas, corectand sursa articolului mai sus, deasemenea dand disclaimer despre ce au facut cei de la newsnet….ar fi si crestineste si ar arata si bunacredinta a INFOCRESTIN.
  SURSA ORIGINALA a articolului publicat ieri: http://cornelilioi.com/2016/03/11/cand-plang-credinciosii/
  Scrisoarea de la Ana Franciuc am primit-o prin e-mail special sa o public eu, iar dansa a republicato pe pagina ei de Facebook, dand link catre mine. Multumesc pentru ajutorul in dovedirea adevarului.

  1. Apreciez corectia…..intr-adevar sunteti de buna credinta! Dumnezeu sa va ajute mai departe in tot ce faceti.
   PS….puteti delete toate comentariile mele acum….poate ramane intre noi ce s-a intamplat, mai ales ca nu a fost ceva intentionat.

  2. Pei newsnetcrestin ne dadea noua lectii saptamana trecuta ca nu respectam regula de preluare a articolelor.

   Din pacate intr-un articol preluat de pe blogul lor am specificat sursa si am adaugat link dar din neatentie era redirectionat spre site si nu spre articolul respectiv.

   Ne-a tinut morala si se pare ca ei procedeaza mai rau.Rusine sa le fie cum ati spus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1

Close